WVV pakt koppositie na ruime zege op SCN

SCN kon het aanvallende WVV niet stoppen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

WVV heeft afgelopen zaterdag de koppositie gepakt in de vierde klasse D. Op bezoek bij SCN kende de ploeg uit Winschoten geen problemen en won het overtuigend met 0-5.

SCN trof zaterdagmiddag op eigen sportpark een gretig en in vorm verkerend WVV. De bezoekers wonnen hun laatste vier wedstrijden en konden bij winst op SCN de koppositie overnemen van HS’88.

Voorsprong WVV

De eerste helft kende een rommelig verloop met veel overtredingen. WVV was de bovenliggende partij, maar kwam mede door het fysieke spel van SCN nauwelijks tot kansen. Toch kwam de ploeg uit Winschoten in de 29e minuut op voorsprong. Aanvoerder Tom van Aalst schoot de bal van afstand over doelman Leon Reitsema heen in het net, 0-1. Na de openingstreffer behield WVV het overwicht. Met hulp van de SCN-defensie verdubbelde de uitploeg op slag van rust de score. SCN-speler Henk-Jan van der Meer kaatste een bal te kort terug op eigen doelman Reitsema waardoor Mathijs Mollema ertussen kon komen. Reitsema vloerde Mollema vervolgens waarna de bal op de stip ging. Mollema ging zelf achter de bal staan en zorgde met zijn zeventiende treffer van dit seizoen voor een 0-2 ruststand.

Verzet gebroken

In het begin van de tweede helft liet SCN voor het eerst in aanvallend opzicht van zich gelden en leek het op 1-2 te komen. Een indraaiende vrije trap van Erwin Smale werd binnengekopt door Roy Zwiers. Echter had scheidsrechter Van den Beld een duwfout geconstateerd waardoor de treffer niet doorging. Niet veel later viel de treffer wel aan de andere kant. Een aanval van WVV over de rechtervleugel resulteerde in een voorzet die het hoofd van Martijn Delger vond. Hij kopte de bal bij de tweede paal tegendraads in en bracht zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong. Het verzet van SCN leek daarmee definitief gebroken te zijn, ondanks dat de ploeg via standaardsituaties nog wel enkele keren gevaarlijk dicht bij een treffer was. WVV slaagde er desondanks in om de nul te houden en zelf de score uit te breiden. In de 66e minuut werd het via Marc Drenth 0-4. Hij verschalkte doelman Reitsema na een goede combinatie door het centrum. In blessuretijd bepaalde Sven Jager met een overtuigend afstandsschot de eindstand op 0-5. Met deze verdiende overwinning is WVV erin geslaagd de koppositie in de vierde klasse D te veroveren.

Dinsdagavondwedstrijd

Waar WVV minstens een week kan genieten van de overwinning, heeft SCN niet lang de tijd om bij te komen van de ruime nederlaag. Dinsdagavond acht uur wacht in eigen huis het inhaalduel met Onstwedder Boys. Met drie punten achterstand op de Groningers moet SCN de drie punten in eigen huis houden wil het niet verder wegzakken op de ranglijst. Aanvang 20.00u.

Nieuws

menu