Vv de Weide verlengt contracten volledige technische staf

Hoofdtrainer Marcel Smid. Aangeleverde foto

Hoogeveen – Marcel Smid heeft zijn contract bij vv de Weide opnieuw met een jaar verlengd. „Vorig seizoen eindigde door corona voortijdig en ook dit seizoen geeft weinig voldoening. Ik heb het prima naar mijn zin bij de club en ga nog graag een seizoen door met deze groep”, aldus Marcel Smid, die volgend seizoen zijn vijfde seizoen ingaat bij de club uit Hoogeveen.

In navolging van Marcel zijn ook assistent-trainer Hans Slender, keeperstrainer Gerry Mol en verzorger Bert Blankensteijn voor volgend seizoen vastgelegd. Ook de elftalleiders Mart de Lange en Roel Benjamins blijven volgend jaar betrokken bij de eerste selectie. „De sfeer en verhoudingen binnen de technische staf en begeleiding zijn uitstekend”, geeft Smid aan. „Ik ben dan ook erg tevreden dat iedereen nog een seizoen door wil en ik ga er vanuit dat we het volgende (complete) seizoen wat moois neer kunnen zetten met z’n allen.”

Tweede selectie

Ook de trainer van de tweede selectie, Marnix Bakker, heeft bijgetekend voor volgend seizoen. Bakker: „Dit is mijn eerste seizoen bij vv de Weide. Na een erg goede start werd de competitie (logischerwijs) afgebroken. We weten natuurlijk niet wat de rest van dit seizoen brengt, maar ik heb veel vertrouwen in deze spelersgroep en ben enthousiast over de potentie. Redenen genoeg om bij te tekenen dus.”

Net als bij de eerste selectie blijft ook de elftalleiding van de tweede selectie compleet. Bert Koster, Manno Roemahlewang en Rick Terpstra zullen die rol volgend seizoen wederom vervullen.

‘Oog voor hele vereniging en zeker voor de jeugd’

„We zijn erg blij dat we ondanks deze twee rare, onderbroken seizoenen, toch al in een vroeg stadium de technische staf en begeleiding voor volgend seizoen rond hebben”, geeft Dick Treur (bestuurslid senioren) aan. „Met Marcel, Hans en Marnix hebben we trainers die niet alleen naar hun eigen teams kijken, maar oog hebben voor de hele vereniging en zeker voor de jeugd. Ze zijn erg betrokken bij de opzet en uitvoering van ons technisch beleid, waardoor dit breed gedragen uitgerold kan worden binnen de vereniging. We hopen net als iedereen dat corona over een paar maanden onder controle is en kijken uit naar een mooi en succesvol seizoen '21/'22.”