Vrouwen De Weide verliezen van SVM

Spits Elleke Snippe in duel met speelster van SVM. Foto: regina kappert

Iets na het middaguur trapte de Weide af tegen Sv Marknesse. In de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd, maar in de tweede helft was het Marknesse dat aan het langste eind trok (2-1).

De Weide begon sterk aan de eerste helft. Zo kreeg het in minuut twee direct een kans via Huizing. SVM begon ietwat afwachtend aan de wedstrijd maar kreeg ook in de eerste minuten al een kans in de vorm van een afstandsschot dat over ging. Het eerste kwartier ging over en weer, maar beide partijen wisten niet tot scoren te komen. In de 28e minuut was het De Weide dat aanzette. Wederom werd Huizing weggestuurd op de linkerflank, zij gaf een bal op maat aan de sterk spelende Snippe. Snippe wist tempo te maken en de bal breed te leggen op de mee opgekomen Korenhof. Korenhof stond een op een met de keeper en haalde vernietigend uit (0-1). Na de 0-1 werden er veel duels uitgevochten op het middenveld. Een afstandsschot van SVM belandde in de handen van keepster Willemsen. In de 37e minuut kreeg de Weide een ongelukkig doelpunt tegen. SVM schoot wederom van afstand en de bal belandde via een speelster van De Weide in het doel (1-1). Vlak voor rust kregen zowel SVM als De Weide kansen. De Weide wist na een prachtige actie van Schonewille de bal voor het doel te krijgen bij Huizing, Huizing schoot maar helaas zat de keepster van SVM er goed bij. Vlak voor rust was het dan ook SVM dat via een afstandsschot gevaarlijk werd. De bal ging over keepster Willemsen heen en schampte via de binnenkant paal uit de goal. De ruststand is 1-1.

Rust

De Weide kwam sterk uit de kleedkamer en wist via een vrije bal die genomen werd door Kriekjes gevaarlijk te worden. Maar ook SVM wist net zoals in de eerste helft tot kansen te komen. In de 57e minuut brak de spits van SVM uit. Gelukkig kon centrale verdediger Kriekjes de snelle spits bijhouden en kon de aanval gestopt worden. Ondanks dat SVM in deze fase van de wedstrijd meer druk vooruit zette, bleef de achterhoede van De Weide alert en ook keepster Willemsen keepte een sterke wedstrijd. Helaas viel in de 74e minuut toch de winnende goal van SVM via een goede aanval (2-1). Na de tegengoal was het De Weide dat flink aanzette en dit resulteerde dan ook in een tweetal vrije trappen net buiten het zestienmetergebied. Vrije trappen specialist Kriekjes wist de bal richting de tweede paal te schieten, waar De Boed, Snippe en Tjeerdsma de bal er maar niet in kregen omdat speelsters van SVM goed stonden opgesteld. Hieruit volgde een corner die helaas niet kon worden benut. In de 73e minuut wist de spits van SVM een op een op keepster Willemsen af te gaan, maar die liet zich niet verrassen. De Weide bleef dan ook in de laatste minuten strijden om een punt uit de wedstrijd te halen, helaas eindigde de wedstrijd in 2-1. Volgende week ontvangen de dames van De Weide de vrouwen van VVK op het eigen sportpark. Aanvang 12.00 uur.

Nieuws

menu