Vrouwen De Weide pakken na een wedstrijd lang op achterstand te staan uiteindelijk toch de winst in en tegen Pesse

Pesse houdt lang de voorsprong, maar De Weide gaat met de punten naar huis.

Pesse houdt lang de voorsprong, maar De Weide gaat met de punten naar huis. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De vrouwen van De Weide trapten in de paasweekend af voor de derby tegen de dames van Pesse. Een spannende wedstrijd waarbij Pesse twee keer op voorsprong kwam, maar De Weide de punten pakte met een uitslag van 3-5.

Beide teams waren ontzettend gemotiveerd en gingen vol voor de drie punten. De Weide begon met een paar goede aanvallen via de flanken. Een mooie voorzet van Maura Dekker op Elleke Snippe die helaas de bal in de handen van de keepster kopte. Door een inschattingsfout van De Weide kwam de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Beide teams bleven kansen creëren. Kirsten Schonewille zette goed druk op de verdediging van Pesse en veroverde de bal. Vervolgens stuurde ze Snippe diep die de bal beheerst in het doel schoot en zo het gelijkspel op het scorebord zette (1-1). De Weide bleef aanvallen en creëerde veel kansen. Mooie actie van Knol die er op snelheid langskwam, ze gaf een voorzet op Schonewille die de bal in de handen van de keepster kopte. Ook Pesse bleef de aanval opzoeken via de zijkant, maar de voorzet kwam in de handen van keepster Imre Bouwland terecht. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg De Weide nog een aantal kansen. Een vrije bal een paar meter buiten het strafschopgebied werd net over het doel geschoten door Moniek de Boed. De laatste kans van de eerste helft was voor De Weide. Snippe werd diep gestuurd, maar schoot net over. Er werd gerust met een tussenstand van 1-1.

De Weide maakt het zich nog moeilijk

Direct na rust kwam Pesse op voorsprong uit een vrije trap gegeven voor een handsbal van De Weide net buiten het strafschopgebied. Pesse wist deze vrije bal onhoudbaar te nemen zo kwam het thuisteam op 2-1 voorsprong. De Weide voetbalde weer tegen een achterstand aan, maar bleef aanzetten. Een cornerbal werd door De Boed op de lat gekopt. Vlak daarna weer een aanval van De Weide via Marjolein Korenhof die Snippe diep stuurde. De voorzet van Snippe werd mooi afgerond door Knol waardoor de stand weer gelijk werd (2-2). Wat volgde was een rommelig kwartier in de tweede helft waarbij het spel meer stil lag dan dat er gevoetbald werd. De Weide bleef voetballen en creëerde veel kansen, maar aan de afronding ontbrak het soms nog. Dekker zette een aanval in via de flanken, speelde breed op Knol die vervolgens de lat raakte. De rebound werd er overtuigend ingeschoten door Snippe en de uitploeg kwam weer op voorsprong (2-3). De Weide bleef gevaarlijk, maar hield het ook spannend door niet alle kansen goed te benutten. Een vrije bal van Pesse kwam op de lat. In een rommelige situatie bij de verdediging van De Weide werd Pesse even gevaarlijk, maar uiteindelijk werd de bal weggewerkt. In de 75e minuut een bal via het centrum. Marlies de Boed stuurde met een steekbal Mandy Super de diepte in en met een bekeken schot knalde Super de bal langs de Pesser keepster (2-4). Vlak na dit doelpunt van De Weide werd de spits van Pesse weggestuurd en deze rondde makkelijk af. Een spannende tussenstand van 3-4 op het bord zettend. De Weide maakte het zichzelf onnodig lastig in de slotfase van de wedstrijd. Een aanval van De Weide via de linker kant uit een voorzet van Super werd naast geschoten door Romy van der Eijk. Met nog drie minuten op de klok werd Knol nog een keer de diepte ingestuurd. Vanuit de zijkant sneed ze mooi naar binnen waarna ze het goed afrondde en ook de einduitslag bepaalde. De Weide won de derby met 3-5. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys vr2 op het programma. Om 12 uur wordt er op het eigen sportpark afgetrapt.