Vrouwen De Weide halen winst in eigen huis met de overwinning tegen Burgum

De Weide en Burgum knokken tot de laatste minuut.

De Weide en Burgum knokken tot de laatste minuut. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Op een zonnige zaterdag was het tijd voor de thuiswedstrijd tegen Burgum. Nadat Burgum op voorsprong kwam was het De Weide die aan het langste einde trok met een 2-1 overwinning.

De beginfase van de wedstrijd was voor beide teams aftasten. Burgum zocht voornamelijk de diepte via de snelle voorhoede spelers. Zo kwam Burgum na 10 minuten spelen op voorsprong, een lange pass vanuit het middenveld kwam bij de linker voorhoede speler die alleen op de keepster af kon gaan. Ze schoot beheerst de 0-1 binnen. De Weide herpakte zichtzelf en zocht geduldig de aanval. Er ontstonden kansen voor Elleke Snippe en Iris Kriekjes maar zij konden deze kansen niet omzetten in doelpunten. Na een halfuur spelen kwam de grootste kans voor Michelle de Vries. Van ruim twintig meter haalde zij uit, de bal belandde hard op de lat. De Weide had de inmiddels de overhand maar kon haar kansen niet omzetten in doelpunten. In de 38ste minuut was het dan toch raak. Een corner van Kriekjes kwam op het hoofd van Amber Tjeerdsma. Zij wist de bal hard achter de keepster van Burgum te koppen. Met een 1-1 stand zochten de teams de kleedkamer op.

Gevaar geweerd

Direct na rust kon Burgum gevaar stichten middels een corner. Keepster Stephanie Willemsen wist de kopbal te keren. Er kwamen direct weer kansen voor Kriekjes, Snippe en Kimberley Knol. De keepster van Burgum stond goed te keepen en voorkwam een voorsprong voor De Weide. In de 60ste minuut is het Mandy Super die het van afstand probeerde. Een prachtig schot raakte de paal. Een doelpunt van De Weide hing in de lucht. Het was echter Burgum met een enorme kans. De spits van Burgum komt 1 op 1 met keepster Willemsen maar schoot ruim naast het doel. Met nog 10 minuten te spelen gaf Super de bal aan Kriekjes in het zestien meter gebied. Kriekjes haalde uit en de keepster weet ternauwernood te redden. Raquel Moreno Galan was alert en schoot de rebound binnen. De Weide kwam eindelijk op een voorsprong. De laatste minuten van de wedstrijd werd hard geknokt om de overwinning over de streep te trekken. Volgende weekend zijn de vrouwen van De Weide vrij. Op zaterdag 13 mei om 10.00uur staat een vroege uitwedstrijd bij The Knickerbockers vrouwen 2 op het programma.