Vrouwen 1 De Weide winnen met penalties

Marjolein Korenhof wordt klemgezet door de Marum verdedigsters.

De wedstrijd voor de districtsbeker tegen Marum Vr1, uitkomend in de top van de 3de klasse werd in en tegen Marum met een gelijke stand afgesloten en moest daarom met een penaltyreeks beslist worden. De Weide deed dit overtuigend met vijf treffers.

De Weide begon onwennig aan de wedstrijd maar herpakte zich en kreeg de eerste kans via een corner mee. Iris Kriekjes kreeg de bal bij Annemiek de Boed, maar de bal ging net over. De Weide bleef aandringen. Christa Pel gaf een strakke bal op Elleke Snippe. Haar actie werdniet omgezet in een voorsprong. Marum wist diverse keren een bal op doel te schieten uit de tweede lijn, maar keepster Stephanie Willemsen hield haar doel schoon. Lisa Koster die vandaag in de voorhoede speelde, kon door een lange bal van Tessa Zuidema richting de keepster. Deze keerde het schot. Koster gaf daarop een goede bal op Snippe die 1 op 1 kon komen, maar de keepster van Marum was alert. Een combinatie tussen Amber Tjeerdsma en Snippe resulteerde in een pass naar Koster. Zij maakte een goede kans om te scoren maar werd afgevlagd. Vlak voor rust kwam De Weide toch op voorsprong. Maura Dekker stuurde Moniek de Boed diep met een lange bal. M. de Boed controleerde de bal langs de zijlijn en scoorde met een vrijwel perfect afstandsschot (0-1). Dit was ook direct de ruststand.

Marum maakt de gelijkmaker

De Weide probeerde na rust het verschil te maken, maar Marum bracht gevaar uit een corner. Raquel Moreno Galan wist de bal weg te werken. De Weide drong aan via de flanken. Tjeerdsma passeerde drie man en wist de bal bij Snippe te krijgen. Deze zette M. de Boed vrij voor de keepster, maar het schot van M. de Boed zat klemvast in de handen van de keepster. Een aanvalster van Marum kwam gevaarlijk inglijden op Willemsen. De scheids negeerde dit. De Weide kreeg een indirecte vrije bal tegen op de 16 meter lijn, maar A. de Boed kon het schot blokkeren. In de afrondende fase van de wedstrijd was het Marum dat de de gelijkmaker maakte uit een corner: 1-1.

Beslissende penalty reeks

Na een chaotische slotfase werd er afgefloten en moest de strijd met een penalty reeks beslist worden. De keepster van De Weide Willemsen zat goed bij de eerste penalty en die werd dan ook gemist. De Weide schoot alle 5 penalty’s zelfverzekerd binnen. Een zwaarbevochten wedstrijd maar het resultaat telt! De Weide is een ronde verder in de beker. Volgende week speelt het vrouwen 1 van De Weide om 12.00 thuis tegen DZC ‘68. „We hebben er vertrouwen in nadat we vorige week ons eerste punt pakten.”

Nieuws

Meest gelezen