Vooruitblik op het Prent Dorpentoernooi: Johan Sikkes uit Hollandscheveld hoopt op een finale tegen SC Elim of SV Hodo

Johan Sikkes uit Hollandscheveld.

Johan Sikkes uit Hollandscheveld. Foto: Dorpentoernooi

Johan Sikkes uit Hollandscheveld is als jeugdvoetballer begonnen bij CEC uit Emmer-Compascuum. Op 12 jarige leeftijd begon Sikkes bij FC Emmen en heeft daar de gehele jeugdopleiding doorlopen. Met klap als de vuurpijl mocht hij één jaar spelen in Jong FC Emmen.

In de senioren heeft Sikkes gespeeld in Emmen, Nieuw Buinen, Emmer-Compascuum en Erica. Zijn trainerscarriére begon vier jaar geleden bij de jeugd en daarna bij de senioren van Zwartemeer, Gemanicus, HOC en Hollandscheveld. „Vv Hollandscheveld staat voor een vereniging waar iedereen welkom is. Waar prestatie, plezier en het samen zijn voorop staan. Door de vele vrijwilligers is er een groot wij-gevoel. Dat maakt het speciaal bij de club”, vertelt Sikkes. Over de doelstellingen voor dit jaar is Sikkes erg duidelijk: „We hopen, doordat de eerste en tweede selectie groter worden, er meer concurrentie zal zijn. En we zo als team en individueel ons blijven ontwikkelen. Dan is er veel mogelijk komend seizoen.”

De reden dat er gekozen is om deel te nemen aan het Prent Dorpentoernooi is simpel: „Gezien de regionale uitstraling nodigt het al uit om deel te nemen. Door corona kon het twee jaar niet door gaan. We kijken als vv Hollandscheveld er dan ook naar uit. Ook omdat het prima past in de voorbereiding’’.

Sikkes hoopt op een plek in de finale. Als hij zou mogen kiezen dan zou hij zelf graag tegen SC Elim of SV Hodo willen spelen in die finale. Als er een finale tussen deze clubs wordt gespeel zal dat, zoals Sikkes dat omschrijft, een broederstrijd worden tussen de trainers.