Voetbalvoorbeschouwing: Voetbalwedstrijden worden opnieuw zonder publiek gespeeld, De Weide hoopt op herstel tegen LTC

De Weide speelde eerder deze maand tegen WKE.

De Weide speelde eerder deze maand tegen WKE. Foto: André Weima Fotografie

Het amateurvoetbal wordt overschaduwd door het feit dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden, waardoor er veel charme en sfeer verloren gaat. Er zijn dit weekend geen lokale derby’s, maar wel topduels, zoals ZZVV-Lutten en SJS-SCN. Er zijn wel enkele Drentse derby’s.

ZATERDAG

HZVV gaat naar directe concurrent

HB: Buitenpost-HZVV (14.00)

HZVV won sinds 2 oktober jl. weer een wedstrijd en dat zal een goed gevoel hebben gegeven. De ploeg van trainer Rick Mulder gaat naar Buitenpost, dat een punt meer heeft en een wedstrijd meer heeft gespeeld. Vorig seizoen won HZVV met 3-1 de thuiswedstrijd van Buitenpost, dat destijds weinig punten scoorde. Dit seizoen doet de ploeg het goed en won haar laatste twee duels bij Swift en ONS. Daarvoor leed de ploeg vier nederlagen. Buitenpost krijgt weinig treffers tegen, maar scoort ook niet veel. Als HZVV weg wil blijven van de gevarenzone zou een zege welkom zijn. Dinsdag speelt HZVV de inhaalwedstrijd bij DETO.


De Weide in moeilijke fase

2J: De Weide-LTC (15.00)

De Weide verkeert momenteel in een moeilijke fase en staat dertiende met zes punten. De laatste drie duels verloor De Weide, maar in de beker versloeg de ploeg knap WKE ’16 met 7-2. Aan die knappe prestatie zal De Weide zich graag vast willen houden als het nummer drie LTC ontvangt. LTC won vijf keer, maar verloor wel met 4-1 van DZOH. Van de laatste drie ontmoetingen in Hoogeveen won de thuisclub nog niet. De laatste thuiszege dateert van 2015/2016: 4-2. De Weide heeft eigenlijk geen andere keus dan te winnen, want het is zaak de onderste regionen te verlaten. De bekerzege op WKE ’16 zal een flinke steun in de rug betekenen.


ZZVV speelt topper tegen Lutten

3D: ZZVV-sc Lutten (15.00)

ZZVV is met een goed seizoen bezig, maar miste maar net de eerste periodetitel, doordat de ploeg bij Klazienaveen niet verder kwam dan 1-1. Daardoor ging Nieuwleusen er met de titel vandoor. Nummer drie Lutten komt op bezoek en dat wordt een lastige opgave voor de thuisclub. Lutten verloor maar een keer en dat was zaterdag tegen koploper Nieuwleusen. ZZVV won drie keer achter elkaar, waarna er gelijk gespeeld werd bij Klazienaveen. Dus twee ploegen die goed in vorm zijn en strijden om de tweede plaats. Van de laatste zeven duels met Lutten in Zuidwolde won ZZVV er twee. Een mooie uitdaging voor de geelzwarten.


SCN staat voor lastig karwei

4D: SJS-SCN (14.30)

SCN speelt een redelijk seizoen en bezet de vierde plaats. Van de laatste zes duels verloor het alleen op een dinsdag bij Wildervank. De ploeg gaat op bezoek bij nummer twee SJS in Stadskanaal. SJS was zeer goed op dreef met vijf zeges, maar werd zaterdag door DKB hard met de neus op de feiten gedrukt: 6-0. SCN heeft het altijd moeilijk in Stadskanaal, want het won de laatste zes duels daar niet. De laatste zege dateert van het seizoen 2003/2004: 2-3. Beide ploegen staan dichtbij elkaar, want SJS heeft maar twee punten meer. Bij winst kan SCN een mooie slag slaan.

Zondag:

Hoogeveen treft het onbekende TOGB

HA: Hoogeveen-TOGB (14.00)

Hoogeveen kende een uitstekende fase met zeven overwinningen op rij, maar de laatste wedstrijden verliepen wat moeizamer. Tegen De Zouaven en Emmen kwam de ploeg van trainer Nico Haak niet verder dan een gelijkspel. De bekerwedstrijd tegen vijfdeklasser Nagele leverde een zwaar bevochten zege op. Nummer zeven TOGB uit Berkel en Rodenrijs komt naar Hoogeveen. TOGB begon goed en was even de grootste concurrent voor de eerste plaats. Daarna verloor TOGB enkele duels en zakte naar de zevende plaats. Hoogeveen zag Be Quick dichterbij komen en kan zich niet weer puntenverlies veroorloven.

Restant programma

Zaterdag 27 november:

Competitie:

HB: 14.30: Noordscheschut-Swift

2J: 14.30: Oosterwolde-Elim

3D: 14.30: Hoogeveen-Fit Boys

3D: 14.30: Nieuwleusen-Hollandscheveld

4D: 14.30: Nieuw Balinge-HS ‘88

5G: 14.30: VCG-Steenwijk

5G: 14.30: Alcides-VVAK

Zondag 28 november

2K: 14.00: Pesse-Veno

2K: 14.00: Zuidwolde-Drachten

3D: 14.00: Sweel-HODO

Dinsdag 30 november:

HB: 20.00: DETO-HZVV