Vivianne Miedema uit Hoogeveen is hersteld van corona en staat op de mat in kwartfinale van Oranje Leeuwinnen tegen Frankrijk

Miedema is terug in de selectie.

Eindelijk weer een opsteker voor de Oranje Leeuwinnen. Vivianne Miedema is terug in de selectie. De 26-jarige spits is voldoende hersteld van haar coronabesmetting en is dus inzetbaar voor de kraker in de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk. Die wedstrijd staat zaterdagavond om 21.00 uur op het programma.

Miedema speelde de eerste groepswedstrijd tegen Zweden, maar daarna testte ze positief op het coronavirus. Het zorgde ervoor dat ze de wedstrijden tegen Zwitserland en Portugal aan zich voorbij moest laten gaan. Ze was na Jackie Groenen de tweede speelster die corona kreeg. Groenen keerde al eerder terug in het team.

Personele problemen

Door de afwezigheid van de sterspeelster had Lineth Beerensteyn een basisplaats in de laatste twee EK-wedstrijden.

De terugkeer zorgt eindelijk weer voor wat vreugde in het kamp van Nederland. Het EK van de Leeuwinnen wordt tot dusver gekenmerkt door personele problemen. Aniek Nouwen keerde wel terug van een blessure, maar Lieke Martens en Sari van Veenendaal hebben het team verlaten vanwege blessures.

Nieuws

menu