Vivianne Miedema uit Hoogeveen scoort vier keer in openingswedstrijd Olympische Spelen. Oranje Leeuwinnen verslaan Zambia met historische cijfers

Vivianne Miedema scoort vier keer in de openingswedstrijd van het olympische voetbaltoernooi. Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

De Nederlandse voetbalsters hebben hun eerste wedstrijd ooit op de Olympische Spelen met absurde cijfers gewonnen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman, die als eerste Nederlandse afvaardiging in actie kwam op de Spelen in Japan, versloeg Zambia met 10-3.

Vivianne Miedema tekende voor vier doelpunten van de tien Nederlandse doelpunten in het Miyagi-stadion van Rifu. Met deze einduitslag werden enkele (olympische) records gebroken. Het werd de wedstrijd met de meeste doelpunten ooit op een olympisch toernooi en de olympische wedstrijd met het hoogste aantal doelpunten gescoord door het winnende team.

Graadmeter

De ‘Leeuwinnen’ gaan op hun eerste Spelen voor een medaille. In Zambia, de Afrikaanse vertegenwoordiger in het voetbaltoernooi voor vrouwen, troffen ze een ideale tegenstander om aan het vertrouwen te werken. Een goede graadmeter voor de rest van het toernooi was het echter niet. De nummer 104 van de wereldranglijst gaf zoveel ruimte weg en maakte achterin zoveel fouten, dat Oranje bij rust al met 6-1 voor stond.

Nieuws

Meest gelezen