Vitesse ’63 wil stunten tegen koploper ZZVV. HZVV heeft punten hard nodig tegen Huizen

HZVV staat voor een lastige klus. Foto Archief André Weima

Er is komend weekend opnieuw geen volledig programma, maar er wordt alleen niet gevoetbald in 5G zaterdag en 2J zondag. De derby’s van het weekend zijn Vitesse ’63-ZZVV en Hoogeveen-DKB. HZVV staat voor een lastige klus tegen Huizen en koploper Hoogeveen ontvangt middenmoter Hollandia. Elim speelt een belangrijk duel tegen De Zweef.

ZATERDAG

HZVV heeft punten hard nodig

4de div B: HZVV-Huizen (15.00 uur)

HZVV verkeert momenteel in een moeilijke fase. De ploeg kwam al vier wedstrijden niet tot winst. Zaterdag was HZVV bij Ajax niet de mindere, maar verloor toch. Zaterdag speelt HZVV thuis tegen nummer zeven Huizen, dat een goede fase kent. De gasten zijn al vijf duels op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van 10 december 2022. De 5-1 winst op DHSC maakte indruk. De ploeg bekert door na een 1-3 zege bij VIOS Warmenhuizen. HZVV staat op een degradatieplek en wil daar zo snel mogelijk vanaf. De ploeg heeft eigenlijk geen andere keus dan te winnen. In Huizen bleef het 0-0, maar de laatste weken scoort Huizen gemakkelijk. HZVV moet gewaarschuwd zijn.


Elim speelt belangrijk duel

2J: Elim-De Zweef (14.30 uur)

De laatste competitiewedstrijd van Elim was bij koploper DOS ’37 en daar sleepte de ploeg een knap 1-1 gelijkspel uit het vuur. Zaterdag komt nummer negen De Zweef uit Nijverdal naar Elim. De Zweef heeft een punt meer, maar kwam de laatste vijf duels niet tot winst. Wel speelde de debutant drie keer met 0-0 gelijk. Nooit eerder is deze wedstrijd in Elim gespeeld. De uitwedstrijd verloor Elim met 3-1 en daar zal het graag revanche voor willen nemen. Elim maakte indruk met de 2-3 oefenwinst op Noordscheschut. Het wil graag uit de gevarenzone blijven en dan zal een zege op De Zweef zeer welkom zijn. Dan moeten de kansen wel direct benut worden.


Hoogeveen speelt streekderby

3D: Hoogeveen-DKB (14.30 uur)

Debutant DKB promoveerde na 44 jaar in de vierde klasse te hebben gespeeld naar de derde klasse. Eerder dit seizoen eindigde het duel in De Krim in 1-1. DKB kwam toen in de eerste helft op voorsprong, maar Hoogeveen kwam in het tweede bedrijf langszij. Hoogeveen liep onlangs bij Zuidlaren schade op, want het verloor met 3-1, maar liep ook tegen twee rode kaarten aan. De achterstand op de top twee is vrij aanzienlijk, maar het is dan zaak op de derde plaats te blijven. DKB speelt wisselvallig en verloor onlangs van CSVC, maar daarvoor werd Hollandscheveld verslagen. Beide ploegen troffen elkaar in competitieverband in Hoogeveen één keer eerder en toen won Hoogeveen met 2-0.


ZZVV treft buurtclub

3D: Vitesse ’63-ZZVV (14.30 uur)

Koploper ZZVV gaat op bezoek bij buurman Vitesse ’63 in Koekange. Vitesse staat dertiende en won haar laatste acht duels niet. De laatste zege dateert van 12 november 2022. ZZVV won haar laatste twee duels en is met achtervolger Klazienaveen in een heftige titelstrijd gewikkeld. ZZVV heeft maar een punt meer en zal Klazienaveen achter zich willen houden. In Zuidwolde won ZZVV gemakkelijk met 5-1, maar in eigen huis is Vitesse gebrand op een stunt. ZZVV verloor onlangs twee oefenduels tegen Nieuwleusen (1-0) en Velocitas (9-1). Dit duel is al vaak gespeeld en de laatste keer dat Vitesse ’63 won was in 2006/2007.


ZONDAG


Hoogeveen is favoriet tegen middenmoter

4e div A: Hoogeveen-Hollandia (14.00 uur)

Hoogeveen nam zondag de koppositie in de 4de divisie A in door een benauwde 0-1 zege bij VKW. Daardoor bleef de ploeg van trainer Nico Haak voor de zestiende keer op rij ongeslagen. In Hoorn kwam Hoogeveen niet verder dan een 2-2 gelijkspel, maar in de thuiswedstrijd is de lijstaanvoerder toch duidelijk de favoriet. Hollandia kent een redelijke fase, want van de acht laatste duels won de ploeg er vier en speelde een keer gelijk. Afgelopen zondag verraste Hollandia door met 6-0 van VOC te winnen. De gasten staan bekend om technisch bekwaam voetbal, maar Hoogeveen zou tegen deze ploeg geen fout mogen maken.


Programma:

Zaterdag 4 maart:

1E: KHC-Noordscheschut (14.45 uur)

3D: De Weide-Zuidlaren (15.00 uur)

3D: Hollandscheveld-SJS (14.30 uur)

4D: RWF-SCN (14.30 uur)

5G: Nieuw Balinge-CEC (14.30 uur)Nieuws

menu