Vitesse’63 kan koploper aardig bijbenen ondanks nederlaag tegen ZZVV Het veld was erbarmelijk slecht, maar dat leek de Zuidwoldigers niet al teveel te hinderen.

Ruben Westert(L) duelleert met ZZVV-speler Tom Buijtendorp. Foto: Gerrit Boer

Koploper ZZVV heeft op een ‘akker’ in Koekange de volgende zege geboekt in de kampioensrace met Klazienaveen. Eenvoudig ging het niet want Vitesse’63 verkocht de huid duur. De Koekangers kregen zelfs de eerste grote kans, maar zagen vervolgens ZZVV snel tweemaal achtereen scoren. Na rust controleerden de Zuiwoldigers het duel en kwam de overwinning eigenlijk geen moment meer in gevaar (0-2).

Door de nederlaag staat Vitesse’63 inmiddels laatste in 3D, maar wanhopen doet de dorpsploeg van trainer Klaas Mijnheer niet. “Ik denk dat we vandaag een prima prestatie op de mat leggen en het ZZVV naar onze mogelijkheden moeilijk genoeg maken. Met name in de beginfase hadden we ze pijn kunnen doen door op voorsprong te komen en vlak voor rust terug te keren in de wedstrijd. We staan er niet goed op, dat mag duidelijk zijn zeker met de versterkte degradatieregeling. We gaan er echter alles aan doen en leggen ons zeker niet zomaar neer bij afdalen.”

Erbarmelijk veld

ZZVV begon het beste aan het streektreffen op het erbarmelijke veld en drukte Vitesse’63. Het kreeg een paar kleine mogelijkheden en zag Wouter Marinus het eerste gevaarlijke schot lossen. De grootste kans was echter voor Frits ten Kate die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. Waar de thuisploeg zo verzuimde een voorsprong te nemen sloegen de Zuidwoldigers in de 29e minuut genadeloos toe. ZZVV kreeg daar wel de hulp van Vitesse’63 -doelman Thomas Keizer bij. Hij liet een corner knullig los en zag Janou van Veen de 0-1 binnen werken. Drie minuten later zag Keizer er weer niet goed uit toen diezelfde Van Veen na een snelle omschakeling aan mocht leggen. Zijn inzet leek houdbaar maar Thomas Keizer kreeg zijn hand er onvoldoende achter en moest de 0-2 toestaan. Vitesse’63 verwerkte die twee snelle tegenslagen manmoedig en legde zich niet zomaar neer bij een nederlaag. Het kende een goede fase voor rust en kreeg via Ruben Westert kansen op de aansluitingstreffer. Hij wist deze niet te verzilveren waardoor het 0-2 bij rust stond.

Geen problemen meer

Na rust probeerde Vitesse’63 het wel, maar kwam ZZVV eigenlijk niet meer in de problemen. Het wist de thuisploeg eenvoudig van zich af te houden zonder zelf overigens voor veel gevaar te zorgen. Het was in de eindpass iets te slordig om tot grote kansen te komen, maar daar maalde de ploeg van Hans Slender niet om. “We kenden vandaag geen grote problemen en hebben eigenlijk volwassen gespeeld. Niet groots, maar op dit veld is voetballen zoals wij dat graag willen nagenoeg onmogelijk. Dan moet je spelen naar de mogelijkheden en dat hebben we goed gedaan. Klazienaveen blijft ook zijn wedstrijden winnen en het is inmiddels een ‘two horse race’ geworden waarbij beide ploegen over een lange adem lijken te beschikken. Het onderlinge duel in Zuidwolde kan wel eens zeer belangrijk worden. Wij winnen onze wedstrijden iets makkelijker, maar daar krijg je geen extra punten voor. Het zal een spannende tweestrijd blijven.”

Nieuws

menu