Vijfde editie Prent Dorpentoernooi staat voor de deur: Erwin Sikkes van SC Elim vertelt

Erwin Sikkes. Foto: Prent Dorpentoernooi

In augustus start het Dorpentoernooi. Een van de deelnemers is sc Elim met trainer Erwin Sikkes. Sikkes is opgegroeid in Emmercompascuum.

„Bij CEC heb ik tot aan de D’s gevoetbald om vervolgens de stap te maken naar de jeugd van Emmen. Daar heb ik tot aan mijn 16e de basis gelegd voor een mooie carrière als amateurvoetballer.

Na de jeugd van Emmen keerde ik terug naar CEC (2de klasse) en één seizoen in het eerste gespeeld. Vervolgens ben ik wederom benaderd door vv Emmen (1e klasse) en daar twee seizoenen gespeeld om vervolgens de stap te maken naar de club en nog altijd mijn woonplaats Erica, bij Erica (1e klasse) heb ik zes seizoenen gespeeld, na zes seizoenen Erica heb ik een jaar gespeeld in Duitsland bij TUS Lingen (Oberliga), na het jaar Duitsland ben ik benaderd door Alcides (Hoofdklasse) en daar drie seizoenen gespeeld om vervolgens mijn spelers carrière af te sluiten bij SVBO (1e klasse) waar ik ook drie seizoenen heb gespeeld. Als trainer heb ik diverse jeugdteams getraind bij Erica en SVBO om vervolgens de stap te maken naar de senioren, voor mijn huidige club sc Elim was ik twee seizoenen trainer van sc Erica 2 en twee seizoenen sc Erica 1.”

SC Elim

„Sc Elim heeft de kenmerken van een echte dorpsclub, het is een hele warme club met een hoog clubgehalte waar het clubgevoel hoog in het vaandel staat, van junioren tot aan de senioren wordt er keihard gewerkt door veel bereidwillige vrijwilligers zodat iedereen mag genieten van ons mooi sportpark, en mogen trots zijn op wat en waar Elim voor staat.”

De doelstellingen

„Onze verwachting/doelstelling is dat we ons komend seizoen weer gaan handhaven en dat we in onze ontwikkeling wederom stappen gaan maken” Aldus de trainer die komende jaar weer met SC Elim in de 2e klasse zal uit komen.

Een doelstelling voor het Prent Dorpentoernooi is er niet echt. „Geen idee, wij gaan in ieder geval onze uiterste best doen zo hoog mogelijk te eindigen, we horen een boel positieve reacties over het toernooi en het is een prima voorbereiding op de beker en competitiewedstrijden die komen gaan”, besluit trainer Sikkes.

Nieuws

menu