Veterinnen HHC presteren boven verwachting op Nederlands Kampioenschap in Tilburg

De Hoogeveense vrouwen bespreken het aanvalsplan.

De veterinnen van HHC vetrokken zondag naar Tilburg voor het Nederlands kampioenschap. De hockeydames werden kampioen van Noord-Nederland en dat was een grote verrassing. Nieuwe shirts werden bedrukt en heel wat afspraken moesten verzet worden.

De dames gingen er zonder verwachting heen, maar presteerden nog best goed. Ze moesten tegen Gooische het onderspit delven, maar wel met opgeheven hoofd: 5-0.

‘Dit was boven verwachting, want het team had zich op dubbele cijfers ingesteld, maar dit was toch maar de helft en dus goed gedaan. De keepster had het lekker druk, maar hoe meer ballen ze kreeg, hoe mooier de reddingen. Ze heeft het team geweldig in de wedstrijd gehouden’, aldus Alix Carrière.

HHC opent score in tweede partij

De tweede tegenstander was Breda. Daar kwam HHC flitsend uit de startblokken, want Anne Havelaar scoorde vrij vlot het eerste doelpunt voor Hoogeveen. ‘Zou het dan toch een stunt worden? Helaas lagen er daarna vier doelpunten bij HHC in de goal, maar de vrouwen gingen met een dikke lach en een ervaring rijker van het veld af.’

Nieuws

menu