Verdiende zege De Weide op Oosterwolde

De Weide kwam na rust gelijk en zette door. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na de nederlaag van afgelopen week tegen The Knickerbockers een thuisduel voor de groenwitten tegen SV Oosterwolde. Trainer Rob v.d. Sleen die de taken waarnam voor de zieke Marcel Smid kon vanaf het beginsignaal beschikken over van een langdurig terug gekomen Mitchel Luchtenberg. Luchtenberg beschaamde het vertrouwen niet en werd met twee goals de matchwinnaar deze middag.

De Weide startte voortvarend en het was Luchtenberg die in de zevende minuut rakelings naast kopte. Na slordig balverlies bij de thuisclub was het Oosterwolde dat in de twaalfde minuut op voorsprong kwam via N’Gouan. Even later een uitstekende doelpoging van Greving, maar zijn schot ging rakelings over. De Weide hield in deze fase het initiatief en het was Greving die even later verzuimde de gelijkmaker binnen te schieten, na een prima actie van Strijker. In de 31e minuut een prima actie van Mulder, maar zijn schot ging rakelings naast. Oosterwolde kreeg nog een mogelijkheid, maar het schot van Linneman werd prima gekeerd door doelman ten Hoorn Boer. Met de 0-1 stand werd er gerust.

De Weide komt gelijk en zet door

Direct na rust een dot van een kans voor De Weide op de gelijkmaker, maar Luchtenberg schoot kort voor de doellijn toch nog over. Na een prima pass van Strijker was het Luchtenberg die in de 66e minuut de meer dan verdiende gelijkmaker binnenschoot voor de groenwitten. De thuisploeg rook bloed en de gasten werden meer en meer teruggedrongen. Een inzet van Mulder raakte de paal en in de rebound was het Luchtenberg die naast schoot. De Weide had nu meer en meer het initiatief en ging voor de zege. In de 80e minuut een dot van een kans voor de gasten, maar doelman Ten Hoorn Boer keerde de inzet. Het harde werken van de groenwitten werd beloond en het was Luchtenberg die de winnende treffer binnenschoot vier minuten voor tijd. Via Nijstad nog bijna de 3-1, maar zijn kopbal werd op de doellijn gekeerd door een verdediger van de gasten.

Nieuws

menu