Verdiend gelijkspel VVAK

De teams maakten zich klaar voor de wedstrijd. Foto: HENK SIEDERS

Onder ideale weersomstandigheden trof VVAK in haar thuiswedstrijd derde klasser SVN’69 uit Nijeveen. In een aantrekkelijke wedstrijd gingen beide teams de rust met een 1-1 stand. In de tweede helft werd er niet gescoord zodat de ruststand tevens de eindstand werd.

Door blessures en andere bezigheden begonnen beide teams vandaag niet in hun sterkste opstelling. Vanaf de aftrap zocht VVAK direct het vijandelijke doel op met een corner tot gevolg. Deze werd door Robbin Zomer over het doel gekopt. Ook schoten van Dijon Bruins en Erik Sieders leverden niet het gewenste resultaat op. Aan de andere zijde was er een schot van de spits van SVN’69 die in het zijnet verdween. In de negende minuut kreeg VVAK een vrije trap die door Gerjan Kamphuis werd gespeeld op Dijon Bruins die vervolgens in de korte hoek door de keeper naast getikt werd.

VVAK opende de score

Enige minuten later kwam VVAK op 1-0 voorsprong. Het was Marc Padding die vanaf de zijkant dacht een voorzet af te leveren, maar doordat de keeper iets te ver voor zijn goal stond, vloog de bal over hem heen en verdween pardoes in de bovenhoek van de goal. VVAK hield het veld klein en de tegenstander had hier zichtbaar moeite mee. In de 27e minuut was keeper Tim Stille niet bij de les. Bij een uitval van SVN ’69 kwam hij geheel onnodig uit de goal en daardoor was het voor Wouter Westenbrink een koud kunstje om de bal met een lage schuiver in het lege doel te werken. Ook hierna bleef VVAK de aanval zoeken. Een schot van Robbin Zomer werd te gehaast naast geschoten. De beste kans was er voor Erik Sieders die na een pass van Dijon Bruins vrij voor de keeper hoog over de goal schoot. Beide teams gingen aan de thee met een 1-1 ruststand.

Na de rust debuut van drietal junioren

Ook na de rust had VVAK bij vlagen het beste van het spel. De bezoekers waren in de duels vaak de mindere. Gescoord werd er echter niet. Schoten van Erik Sieders en Dylan Meinen misten de juiste precisie. In de 65e minuut vond trainer Rolf Drent het tijd om een drietal jonkies hun debuut te gunnen. Julian Logtenberg, Bastin Vrielink en Jarnick Gresnight mochten nadat ze eerst een halve wedstrijd hadden gespeeld in de A-junioren vanmiddag hun debuut maken in VVAK 1. En dat deden ze niet onverdienstelijk. Alle drie waren ze betrokken bij mooie aanvallen van de thuisploeg. Zo was er een prima voorzet van Jarnick Gresnight op Julian Logtenberg die echter ternauwernood zijn schot naast de goal zag gaan. Ook in de slotfase dreigingen voor de goal aan beide kanten maar gescoord werd er niet. Na negentig minuten stond er dan ook een 1-1 eindstand op het scorebord. Volgende week speelt VVAK de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Steenwijk, aanvang 14.30 uur.

Scheidsrechter: de heer M. Okken.

Man van de wedstrijd: Vincent Drent.

Opstelling VVAK: Tim Stille, Vincent Drent, Maurice Kosters, Joran Botter, Remco Kat, Dylan Meinen, Dijon Bruins, Marc Padding(65 Bastin Vrielink), Erik Sieders, Gerjan Kamphuis (65Julian Logtenberg), Robbin Zomer(65 Jarnick Gresnight).

Nieuws

menu