Verdediger Alex Blekkink kijkt uit naar overstap naar Hoogeveen

Alex Blekkink speelt volgend seizoen bij vv Hoogeveen. Foto: Gerjo Stegeman

Alex Blekkink maakt deze zomer de overstap naar vierdedivisionist Hoogeveen. De 24-jarige verdediger komt over van vv Emmen, waarmee hij de laatste jaren regelmatig de tegenstander was van zijn nieuwe club.

„Ik heb zes seizoen met plezier bij vv Emmen gespeeld, maar had zin in iets nieuws”, trapt Blekkink af. „Hoogeveen doet het de laatste jaren goed in de Hoofdklasse en daarnaast ken ik een groot aantal jongens uit de selectie. Ik heb hierdoor al een goed beeld gekregen van de sfeer in en om de club. Daarnaast wil men ook komend seizoen weer meestrijden om promotie. Ik wil daar graag onderdeel van uitmaken. ”

Stap vanuit jeugd FC Emmen

De verdediger maakte de stap naar vv Emmen vanuit de jeugd van FC Emmen. „Als 18-jarige kwam ik bij de senioren van vv Emmen, waar Nico Haak toen trainer was. Je bent dan nog maar een broekie en moet je zien te bewijzen. Zo ben ik in het elftal gegroeid. Voordeel was dat ik daar de mensen kende. Het voelde dus vertrouwd en als groep hebben we ook een mooie ontwikkeling doorgemaakt met als hoogtepunt het kampioenschap in de eerste klasse.”

Beladen wedstrijden

Met plezier kijkt hij terug op de duels met zijn nieuwe club. „Het waren altijd beladen wedstrijden. Tegen Hoogeveen leek het alsof iedereen net even dat stapje extra zette. Ze waren voor ons de te kloppen ploeg. Met name in Hoogeveen stonden er ook veel mensen langs de lijn en merkte je dat het echt leefde. Dat was in de eerste klasse al zo en in de Hoofdklasse bleef dat. Het waren voor ons de wedstrijden waar het om ging.”

Uitdaging

Bij Hoogeveen begint Blekkink weer op nul. „Dat maakt de uitdaging extra mooi. Je moet je in een nieuwe omgeving weer zien te bewijzen en je plek in het elftal zien te verdienen. Toezeggingen zijn er dan ook niet gedaan. Ik denk echter dat ik goed in het team pas en met mijn kwaliteiten een toegevoegde waarde kan zijn.”

Nieuws

menu