Veldcompetitie van start voor HHV

HHV zette in de tweede helft goed door.

Het tweede deel van de veldcompetitie in de 2e klasse-2C is begonnen. HHV 1 mocht in deze wedstrijd aantreden tegen Rood-Wit uit en in Wezep. Beide ploegen wilden uiteraard de veldcompetitie meteen goed beginnen door een eerste overwinning te boeken. De eerste ontmoeting van dit seizoen eindigde in een 16-20 overwinning voor de Hollandschevelders.

Zowel HHV als Rood-Wit hadden maar een korte voorbereiding op deze eerste veldwedstrijd gehad doordat de zaalcompetitie voor beide ploegen langer door was gegaan. Rood-Wit 1 speelde vorige week zaterdag nog tegen Devinco voor promotie. HHV begon in de aanval met Sem Dekker, Jarno Hein, Mandy Schuring en Birgit Strijker. In de verdediging begonnen zij met Corneel Kikkert, Stef Zwartscholten, Estelle Boes en Janique Zomer.

Rood-Wit start vlot met scoren

De wedstrijd begon in het voordeel van Rood-Wit, zij konden meteen te scoren. Daarna wist HHV meteen aan te haken door een doelpunt van Jarno. Er werd om en om gescoord waarbij het tot 3–3 Rood-Wit was die telkens het eerste doelpunt wist te maken. Het was een wedstrijd met veel kansen maar weinig doelpunten. Dit had wellicht te maken met de harde wind die over het kunstgrasveld van Rood-Wit waaide. Vanaf 3–4 draaide dit om en was het HHV die het eerste doelpunt wist te maken door een afstandsschot van Stef. Rood-Wit wist elke keer weer aan te haken en zo floot scheidsrechter J. Burg voor de rust met een stand van 7–7 door doelpunten van Sem, Corneel en Jarno.

Aanvallen beter opzetten

In de rust werd door trainer/coach Rick Duinkerken onder andere besproken dat de aanvallen beter opgezet moesten worden. Ondanks dat de wind van 1 kant kwam moest er rond alle kanten van de korf gespeeld worden en aanvallende lijnen doorgezet worden. Ook moest er een actievere dreiging richting de korf zijn zodat Rood-Wit niet mee kon kijken voor de afvallende ballen. Daarnaast werd ook het fysieke spel en het zeuren op de scheidsrechter door Rood-Wit besproken. Zaak was om in het eigen spel te blijven spelen en daarin niet mee te gaan.

HHV neemt voorsprong na rust

Na de rust was het HHV dat voor het eerst verschil wist te maken, zij namen een voorsprong van 2 punten door doelpunten van Janique en Stef. Daar liet Rood-Wit zien dat zij zich nog niet zomaar gewonnen gaven en zij maakten de stand weer gelijk naar 9–9. Het was opnieuw HHV dat 2 keer de korf kon vinden om de voorsprong weer terug te pakken door doelpunten van Janique en Estelle (9–11). Vanaf dat moment was Rood-Wit niet meer in staat de stand gelijk te trekken en bleef HHV de voorsprong behouden. Na een doelpunt van Birgit bracht Rood-Wit de tussenstand terug tot 1 doelpunt verschil wat zorgde voor veel spanning in de wedstrijd (11–12). Rood-Wit scoorde voor het eindsignaal nog 2 keer, HHV nog 6 keer. De doelpuntenmakers hiervan waren Corneel, Jarno, Stef en Estelle. De eindstand van de wedstrijd van 13–18 in het voordeel van de Hollandschevelders. Zaterdag 14 mei om 15.30 uur treedt het vlaggenschip van Hollandscheveld thuis aan tegen Regio ’72.

Nieuws

menu