Veel strijd in tweede ronde NK schaken in Hoogeveen

Machteld van Foreest uit Groningen. Foto: Corné Sparidaens

In de tweede ronde van het NK schaken in Hoogeveen vielen enkele opmerkelijke uitslagen te noteren.

Bij het NK voor vrouwen zijn er nu drie koplopers. Zhaoqin Peng versloeg de Groningse Machteld van Foreest, maar dat had bij iets nauwkeuriger spel van Van Foreest tussen de 20ste en 25ste zet zomaar anders kunnen aflopen.

Eline Roebers kon het momentum van de eerste ronde niet vasthouden. Ze had op een paar momenten kansen op meer, maar na de 30ste zet nam Rosa Ratsma het initiatief om dat niet meer los te laten en het punt binnen te halen.

Anna-Maja Kazarian had misschien licht initiatief, maar meer dan remise zat er tegen Maaike Keetman niet in.

Voor Tea Lanchava gold dat de beste reactie op een nederlaag een overwinning is. De partij tegen Anne Haast ging gelijk op tot een paar slordige zetten van Haast. Daarna kwam de overwinning voor Lanchava niet meer in gevaar.

Heren strijden om finale plek

Bij het NK algemeen was Ilias van der Lende opnieuw de smaakmaker. Toen tegenstander Dimitri Reinderman te gretig een pionnetje pakte, ging het initiatief en het punt naar Van der Lende.

Hing Ting Lai won van Ruud Janssen. Ook Robin Swinkels kreeg in de slotfase van de partij tegen Ivan Sokolov een geweldige kans op het volle punt, maar van de kantlijn is het natuurlijk makkelijk praten. Toen het moment voorbijging, was remise snel een feit. De overige partijen eindigden in een min of meer evenwichtige remise.

Vandaag staat de derde ronde bij de vrouwen en de tweede partij van ronde twee bij het NK algemeen op het programma.

Nieuws

menu