NKVV viert 75-jarig jubileum met regiowedstrijd. Veel Hoogeveners uitgenodigd voor regioteam Dalerpeel

NKVV hier spelend tegen VVAK viert dit weekend haar jubileum

NKVV hier spelend tegen VVAK viert dit weekend haar jubileum Foto archief André Weima

NKVV uit Dalerpeel viert komend weekend feest, omdat de club op vrijdag 12 mei 75 jaar bestaat. Ter gelegenheid van het jubileum wordt er op vrijdag een speciale wedstrijd gespeeld tussen NKVV 1 en een regioteam met negen spelers, die nu uitkomen voor een club uit de regio Hoogeveen.

Een van de trainers is oud-HZVV-doelman en oud-trainer van NKVV, Arie Kuik uit Hoogeveen. Op 13 mei is er feest voor de jeugd, Schijt je Rijk en een feest in de feesttent.

NKVV is opgericht op 12 mei 1948 en 75 jaar later vindt een speciale jubileumwedstrijd op het veld van NKVV plaats tussen de huidige spelers van NKVV 1 en genodigden. Elke selectiespeler van NKVV heeft persoonlijk een tegenstander uitgenodigd. Samen vormen zij de tegenstander van deze avond. Het speciaal samengestelde regioteam bestaat uit veel spelers uit de regio Hoogeveen. Het zijn familieleden van spelers van NKVV of hebben een NKVV-verleden. Zo zullen Mees Vos, Djairo Swierts, Dion Haar van Noordscheschut, Enrico Schonewille (VCG), Leon Reitsema en Bryan Marissen van SCN, Kevin Span en Gerrit Vrieling van Hollandscheveld en Andreas Kobes (Hoogeveen) vrijdag van de partij zijn.

Andere spelers zijn onder andere Bram van der Veen, Joost Meijerink en Stef Smits van Protos, Jesper Kroesen en Milan Brand van Dalen, Robin Nijenhuis (HHC), Jasper Jacobs (Raptim) en Bart Elzing van DEVO ’58. Het team wordt gecoacht door twee oud-NKVV trainers. Eén daarvan is Arie Kuik, die van 1986 tot 1989 drie seizoenen trainer was van NKVV 1. Er wordt 2x 37,5 minuten gevoetbald. Dat maakt dan weer 75.

Als scheidsrechter fungeert Michiel Okken. Als assistenten treden de eigen ‘vaste’ grensrechters op. In de rust van de wedstrijd wordt een special guest gepresenteerd. Dat hiermee gestart wordt om 19.48 uur, is uiteraard geen toeval. De vereniging is namelijk ooit gestart in 1948. Rond 20.10 uur begint de tweede helft. Op zaterdag 13 mei zijn er activiteiten voor de jeugd tot 13.00 uur. Om 14.00 uur start boardingvoetbal. Alle senioren spelers, aangevuld met de teams NKVV/Protos JO19 & NKVV/Protos vrouwen 1, strijden in gemixte teams om de ‘Boarding Cup’. Het spel wordt gespeeld tussen boarding, op velden van 27 x 42 meter. Dit voetbalspel duurt tot ongeveer 17.00 uur. Daarna begint het bekende Schijt je Rijk. In de avond is er feest met optredens van de DJ’s: DJ Jeroen en Danny Sulman.