Valse start VCG in Meppel

VCG probeerde terug te komen, maar gaf daarmee te veel ruimte weg.

VCG probeerde terug te komen, maar gaf daarmee te veel ruimte weg.

Voor VCG begon de competitie op het veld van Alcides in Meppel. Het kon niet beschikken over Erwin Doorn (hamstring blessure) en Stefan Hugen (vakantie). De wedstrijd stond onder leiding van de heer De Ruiter.

Op het stroeve kunstgras begonnen de mannen van trainer Harjo van der Valle gespannen aan de wedstrijd, het was dan ook de thuisploeg die de eerste kans kreeg. In de 11e minuut kwam Alcides op voorsprong, na rommelig verdedigen was het Iwan Koops die de bal nog van de doellijn probeerde te halen maar via zijn hoofd ging de bal binnen. VCG was na deze openingstreffer duidelijk van slag, want in de achttiende minuut was het alweer raak. Na verwarring in de verdediging was het de rechter aanvaller die de 2-0 achter doelman van der Sleen schoot.

VCG Kwam na het tweede doelpunt iets beter in de wedstrijd. Henk Koster stuurde Joey Kikkert alleen op de doelman af. Kikkert schoot beheerst binnen maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. VCG kwam steeds beter in de wedstrijd maar toch was het de thuisploeg die vlak voor rust de score verhoogde. Een vlot lopen de aanval kwam voor het doel en de verdediging kreeg de bal niet weg voordat de rechter aanvaller de bal binnen werkte en de stand op 3-0 zette. De thuisploeg was nog aan het feesten toen de doelman zijn meerdere moest erkennen in Enrico Schonewille, een lange bal van Silvan Hekker Werd door Schonewille op waarde geschat en de rappe aanvaller schoot beheerst binnen (3-1).

Tweede helft start met drie verse krachten

VCG startte de tweede helft met drie verse krachten. In de 50e minuut leek Dinand Post de aansluitingstreffer binnen te koppen maar zijn inzet werd op de doellijn gekeerd. Even later kreeg Benjamins de bal en draaide goed weg bij zijn tegenstander die niets anders kon dan hem vasthouden maar de scheidsrechter vond het te licht voor een vrije bal. VCG ging op jacht naar de aansluiting. Schonewille werd vaak gezocht en gevonden, maar telkens was het de grensrechter van de thuisploeg die vlagde voor buitenspel. Dat het een aantal maal discutabel was stond buiten kijf maar de arbiter ging mee in de beslissing en Schonewille werd terug gefloten.

VCG komt net tekort

Tien minuten voor het einde kon Levi Dekker op aangeven van Schonewille de 3-2 maken. Dit smaakte naar meer en VCG ging op jacht naar de gelijkmaker. Damion Pol kwam in de ploeg als stormram en de gasten gooiden alles op de aanval. Door met man en macht aan te vallen kreeg de thuisploeg veel ruimte en in de laatste minuut wist de thuisploeg daar gebruik van te maken en de 4-2 binnen te schieten. VCG moest het met een nederlaag doen (4-2). \Zaterdag 2 oktober speelt VCG thuis op eigen veld tegen Espel, de wedstrijd begint om 14.30 uur.