Vader en zoon Mousa pakken schaakprijzen

Hasan en Besher Mousa met hun prijzen.

Besher Mousa en zijn vader Hasan waren dit weekend de schakers die de prijzen binnensleepten voor de jeugd van Schaakclub Hoogeveen. Dit keer speelde de jeugd bij het Paardensprongtoernooi in Haren. Zowel Besher als Hasan werden eerste. Hasan zelfs twee keer.

Het toernooi van De Paardensprong is het grootste jeugdschaaktoernooi in Noord-Nederland. In het bijprogramma is daar altijd een toernooi voor schaakouders. Hasan was daar heer en meester. Nadat hij het reguliere toernooi had gewonnen, won hij ook de finale tegen de beste schakende moeder. Dat leverde hem dus twee bekers op. Besher maakte het succes voor de familie Mousa compleet. De laatste weken had Besher een aantal mindere resultaten, maar daar was deze keer geen sprake van. Er werd gespeeld in een grote groep van 125 spelers tot en met 18 jaar. Overall werd Besher gedeeld zesde. In zijn leeftijdscategorie won Besher met overmacht de grote beker voor de eerste plaats.

Minder deelnemers uit Hoogeveen

Oorspronkelijk zouden er veel jeugdspelers vanuit Hoogeveen meedoen, maar vanwege ziekte moesten er een aantal afhaken. Toch gingen er vier kinderen richting Haren. Alleen Besher behaalde een prijs, maar de anderen scoorden ook erg goed. Joas en Nena scoorden bijna twee punten meer dan waarop zij volgens hun rating op konden rekenen. Alhassan is een vriend van Nena. Hij zit niet op de club omdat hij een Hoogezand woont, maar hoort wel een beetje bij de club. Hoewel het pas zijn tweede toernooi was, liet Alhassan zien veel talent te hebben. Zo speelde hij dit weekend opeens tussen de beste spelers van het toernooi.

Nieuws

menu