VVAK wint van Blokzijl

VVAK wint met een 0-3 zege van SV Blokzijl.

VVAK wint met een 0-3 zege van SV Blokzijl. Foto: L.Meinen

VVAK heeft in een uitwedstrijd tegen Blokzijl de eerste overwinning weten te behalen. In een zeer matig duel werd er gerust met een 0-1 voorsprong voor VVAK. In de tweede helft scoorde VVAK nog twee keer en na negentig minuten kon VVAK met drie wedstrijdpunten in de zak terug richting Kerkenveld.

Met weer een fitte keeper, Tim Stille en voorstopper Mathijs Drent, begon VVAK aan de wedstrijd tegen het nog puntloze SV Blokzijl. Vanaf de aftrap was het VVAK dat op een zeer zwaar veld direct de aanval zocht. Maar liefst vijf hoekschoppen vielen er te noteren voor de mannen van trainer Rolf Drent. Echter Dyon Bruins en Erik Sieders waren niet succesvol in de afronding. SV. Blokzijl hanteerde veelvuldig de lange bal en helaas ging VVAK daar te vaak in mee. In de tiende minuut kreeg VVAK een vrije bal net buiten de zestien die goed werd genomen door Robbin Zomer, maar de keeper van Blokzijl tikte de bal naast de goal. Kort hierna een enorme kans van Erik Sieders die het op vijf meter van de goal presteerde om op de paal te schieten, hoe moeilijk kan het zijn. Maar in de vijftiende minuut kwam VVAK op een 0-1 voorsprong. Dyon Bruins knalde vanaf een meter of tien snoeihard raak, nadat de keeper een bal niet goed kon weg stompen. Ook hierna had VVAK diverse kansen om de score te verdubbelen, maar Robbin Zomer en Joran Botter hadden de pech dat de keeper van SV Blokzijl beide pogingen onschadelijk maakte. Aan de andere kant moest keeper Tim Stille een twee tal keren handelend optreden bij een uitval van de thuisclub. De rust werd dan ook bereikt met een 0-1 stand in het voordeel van VVAK.

Tweede helft een beter VVAK

Gelukkig was de tweede helft van VVAK zijde toch wat een beter aanzien dan de eerste 45 minuten. Blokzijl werd vastgezet op de eigen helft en al in de 53e minuut was het VVAK topscoorder Erik Sieders die via een intikkertje de 0-2 scoorde en daarmee van Voetbal Noord zijn tweede ster verdiende in verband met 50 doelpunten voor VVAK 1. Ook na de 0-2 had de thuisclub nog een goede kans, maar de spits had het vizier niet op scherp staan. Daarentegen had VVAK wel diverse kansen om de score te verhogen. Het was invaller Melvin Benjamins die raak kopte uit een prima voorzet van Joran Botter en dat betekende 0-3. De laatste 20 minuten brachten beide trainers een aantal verse krachten in maar gescoord werd er niet meer. Na negentig minuten vond scheidsrechter Korf uit Urk het welletjes en had VVAK na 4 wedstrijden eindelijk de eerste overwinning weten te pakken. Volgende speelt VVAK een thuiswedstrijd tegen Steenwijker Boys, aanvang 14.30 uur.