Op een verregend veld wilde VVAK winnen, maar het duurde tot de slotminuut voordat er een beslissend doelpunt viel

VVAK wint dit keer wel, zij het op het nippertje.

VVAK wint dit keer wel, zij het op het nippertje. Foto: L.Meinen

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelde VVAK tegen NKVV uit de Nieuwe Krim. De wedstrijd werd gespeeld op een slecht veld, dat veel te lijden heeft gehad van de grote hoeveelheid regen. Regen die gedurende de wedstrijd nog steeds viel. Mede hierdoor was er van goed voetbal veelal geen sprake. De ruststand werd bereikt met een 0-0 stand en na negentig minuten stond er een 1-0 stand op het scorebord in het voordeel van de thuisclub.

VVAK begon goed aan de wedstrijd en al in de derde minuut had Robin Zomer de kans om VVAK op voorsprong te zetten, maar de keeper van NKVV stopte de bal. Enkele minuten later was er een misverstand tussen de keeper en verdediger en zo ontstond de eerste kans voor NKVV, maar ook deze kans werd niet in een doelpunt om gezet. Hierna werd het spel er niet beter op, veel balverlies van beide teams door slordig spel. Over en weer waren er wel wat kansjes om een doelpunt te maken, maar beide teams waren niet in staat om één van die mogelijkheden in het net te deponeren. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Vol voor de winst

Bij aanvang van de tweede helft was bij VVAK Marc Padding vervangen door Jarnick Gresnight en keeper Tim Stille werd vervangen door Tristan Otten. VVAK ging net als voor rust verder en was iets beter dan NKVV en ging vol voor de winst. Het spel van beide teams bleef echter net als voor rust slordig, zodat er weinig uitgespeelde doelkansen voor de beide teams ontstonden. Het duurde dan ook tot in de 88ste minuut dat VVAK op voorsprong kwam. Uit een onnodig weggeven hoekschop werd de bal door Danny Kreuze in het net gekopt. NKVV probeerde in de paar resterende minuten de gelijkmaker te maken, verder dan tot enkele hoekschoppen kwam men niet. Hierdoor kon VVAK na vier nederlagen op rij eindelijk weer eens drie punten aan het totaal toevoegen. Zaterdag speelt VVAK een uit wedstrijd tegen Steenwijk, aanvang 14:30 uur.