VVAK wint in slechte wedstrijd van vv Zuidwolde

VVAK eindigt het seizoen op de achtste plaats.

VVAK eindigt het seizoen op de achtste plaats. Foto André Weima

In de laatste wedstrijd van het seizoen stond de derby VVAK - vv Zuidwolde op het programma. Beide ploegen wilden het seizoen met een overwinning afsluiten, maar in een slechte wedstrijd waarin vv Zuidwolde met een 0-1 voorsprong de rust in ging, wist VVAK de wedstrijd met 3-1 winst af te sluiten.

Gelijk vanaf het beginsignaal zocht VVAK de aanval en vv Zuidwolde werd in de verdediging gedrukt en tot de 10de minuut was het VVAK de bovenliggende partij. Uit een vrije trap, goed genomen en goed gepareerd door de doelman van vv Zuidwolde. Echter in de 11de minuut was er knullig balverlies in de verdediging van VVAK, Dim Cazemier ontfutselde de bal en kwam hierdoor vrij voor doelman Tim Stille en liet deze kansloos: 1-0.

Kleine kansjes

Hierna kon VVAK het spel van de eerste tien minuten niet weer oppakken, en ook vv Zuidwolde kon geen potten breken. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, en er waren een paar kleine kansjes voor vv Zuidwolde. Een beter mogelijkheid was er in 45ste minuut, een goed geplaatst schot van Wesley de Boer eindigde buiten bereik van de VVAK doelman op de paal zodat de ruststand 0-1 bleef voor vv Zuidwolde.

Na de thee veranderde weinig, beide ploegen waren niet in staat een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen. Enkele kleine kansjes voor vv Zuidwolde bleven onbenut en in de 80ste kantelde wedstrijd. Een overtreding in het strafschopgebied op Bastin Vrielink leverde een strafschop op en deze werd onberispelijk ingeschoten door Eric Sieders en 1 minuut na de gelijkmaker wist Eric Sieders ook de 2-1 binnen te schieten.

Rakelings over

Vv Zuidwolde probeerde nog wel de gelijkmaker te maken en waren hier met een schot rakelings over dichtbij. Maar in de 87ste minuut schoot Bastin Vrielink de 3-1 binnen. VVAK sluit het seizoen af met deze overwinning op een achtste plaats met 28 punten, met evenveel punten als nummer zeven VCG uit Geesbrug.