VVAK verliest van koploper MSC

VVAK scoorde éénmaal tegen MSC, maar dit doelpunt werd afgekeurd. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

. In een wedstrijd waarin koploper MSC uit Meppel niet kon laten zien waarom ze op de eerste plaats staan, wisten ze deze toch winnend af te sluiten. De 0-1 eindstand stond voor rust al op het scorebord.

MSC was naar Kerkenveld gekomen met in hun achterhoofd de gemakkelijke 5-0 thuisoverwinning van een maand geleden, en nam deze wedstrijd nogal gemakkelijk op. Maar het VVAK team van afgelopen weekend was een ander team dan die in de uitwedstrijd, waar toen drie basisspelers ontbraken. Na 7 minuten spelen was er een goed lopende aanval van MSC en deze werd hard in de touwen van het VVAK doel geschoten, de treffer werd echter in buitenspel positie gemaakt en geannuleerd. MSC was de betere ploeg en had veelvuldig balbezit, maar veel gevaar voor het doel van VVAK leverde dit niet op. VVAK had enkele uitvallen richting het MSC doel, maar tot kansen kwamen ook zij niet. Op het moment dat iedereen dacht dat er gerust zou worden met 0-0, wist Hidde Bakker vanuit een corner toch nog de 0-1 te scoren.

Afkeuring enige goal van VVAK

Ook na rust was MSC de betere ploeg en moest de VVAK keeper enkele keren handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. MSC raakte geïrriteerd omdat het allemaal niet zo makkelijk ging en de 0-2 uitbleef. VVAK had na rust ook enkel kleine kansjes op de gelijkmaker maar de grootste kans werd door de grensrechter van MSC ten onterecht afgevlagd voor buitenspel. Het was Eric Sieders die met een steekballetje weggestuurd werd en hij had vrij doorgang richting het MSC doel. Het spel veranderde iets na het wegsturen van MSC spits Bjorn Leffers. VVAK probeerde iets meer op de helft van de tegenstander te spelen, maar wist niet de gelijkmaker te maken, zodat de wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning van MSC.

Nieuws

menu