VVAK verliest van SVBS'27 na een doelpuntloze eerste helft en drie goals in de tweede

VVAK kan ondanks goede pogingen de nodige winst niet pakken.

VVAK kan ondanks goede pogingen de nodige winst niet pakken. Foto: L.Meinen

De uitwedstrijd van VVAK tegen SVBS ’77 uit Belt-Schutsloot ging onder extreme weersomstandigheden van start. De eerste helft hadden beide teams heel veel last van de wind en de tweede helft ging gepaard met heftige buien. De ruststand werd bereikt met een 0-0 stand en na negentig minuten stond er een 2-1 stand op het scorebord in het voordeel van de thuisclub.

De mannen van trainer Ben Batterink begonnen aan de wedstrijd met de wind mee. Van goed voetbal was gelet op de weersomstandigheden van beide kanten dan ook geen sprake. De thuisclub beperkte zich tot verdedigen en VVAK ging niet goed om met het windvoordeel. Een voorzet van Robbin Zomer werd in de beginfase ternauwernood gemist door Dyon Bruins. Veelvuldig balverlies van beide teams kwam het kijkgenot dan ook niet ten goede. Vlak voor rust had Erik Sieders pech dat zijn schot op de paal belandde. In de stromende regen zochten beide teams de kleedkamer op met een 0-0 stand.

Drie goals in tweede helft

Bij aanvang van de tweede helft was Gerben Mennink vervangen door Jarnick Gresnight. Zowaar ging VVAK tegen de wind in beter voetballen met enkele doelkansen voor Erik Sieders en Tristan Vredenborg die echter de keeper van SVBS ’77 wist te stoppen. Een schot van Dylan Meinen ging maar net over de goal. Kort hierna had Robbin Zomer in een 1-1 situatie de 1-0 op schoen maar helaas schoot hij tegen de keeper op. Bij een tegenaanval was het aan de andere kant wel raak. Door knullig uitverdedigen van VVAK zijde was het William Stam die de thuisclub op een 1-0 voorsprong zette. In de 85e minuut kwam VVAK langszij met een prachtige goal van Jarnick Gresnigt. Een puntendeling zou een juiste einduitslag zijn. Maar in de 90e minuut kreeg SVBS ’77 net buiten de 16 een vrije trap te nemen. Keeper Stille stelde de muur goed op maar in de hoek van de keeper moest hij toch zijn meerdere erkennen en scoorde William Stam zijn tweede, en dus de winnende goal. Al met al een teleurstellend resultaat voor VVAK. Volgende week speelt VVAK zijn laatste thuiswedstrijd tegen NKVV uit De Krim, aanvang 15.00 uur.