VVAK stelt kampioensfeest SV Mussel uit

VVAK vocht voor de punten en won. Foto VVAK

Mussel - VVAK heeft drie zeer belangrijke punten behaald in de strijd om de periodetitel. In een wedstrijd die geen winnaar verdiende was VVAK de gelukkigste. Vijf minuten voor tijd kopte de beste man van het veld, Peter van der Vegt, de bal snoeihard in de winkelhaak. Daarmee dompelde hij V.V. Mussel in rouw.

Voor aanvang van de wedstrijd was er een daverend vuurwerkspektakel. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. De thuisploeg had aan een punt genoeg om de titel binnen te slepen. Helaas was het verwachte spektakel niet terug te zien in de wedstrijd. Mussel had duidelijk last van de druk en kwam eigenlijk nooit in de wedstrijd. Het duel kwam lastig op gang en in de eerste helft waren er weinig kansen te noteren. Aan strijd ontbrak het bij beide teams niet, goed voetbal leverde het helaas niet op. Pas in de 33e minuut was er het eerste kansje te noteren. Vanuit een vrije bal wist Robin Zomer gelegenheidsspits Gerjan Kamphuis te bereiken. Zijn kopbal miste kracht en precisie en ging ruim naast. De thuisploeg begon gefrustreerd te raken en dat resulteerde in twee gele kaarten voor Robert Boels en Bryan Boels. Verdere kansen waren er niet. Met name Peter van der Vegt was achterin bij VVAK een rots in de branding. Hij wist veel aanvallen te blokkeren.

Beslissing

De tweede helft leverde helaas hetzelfde spelbeeld op. De wind begon inmiddels een flinke invloed op de wedstrijd te krijgen. Lange ballen werden veelal ontregeld door de heftige windvlagen. Beide partijen waren vervolgens niet bij machte om over de grond het gewenste niveau te behalen. Bij de thuisploeg was aanvoerder Wim Wubs de beste man. Hij was dan ook het dichtst bij een treffer. In de 73e minuut stuurde hij met een fraaie passerbeweging Robin Zomer het bos in en speelde zichzelf vrij. Zijn schot ging rakelings naast. Diezelfde Wubs was nog eenmaal dicht bij een treffer. Vanuit een vrije bal schoot hij op de deklat. De rebound werd hopeloos ingekopt en leverde geen gevaar meer op. Net toen de wedstrijd in een gelijkspel dreigde te eindigen viel de beslissing. Vanuit een corner bereikte Arjan Spang verdediger Peter van der Vegt. Hij kopte de bal prachtig in de winkelhaak. Hierna zette SV Mussel alles op alles voor de gelijkmaker. Dit leverde veel ruimte voor VVAK op. Hier maakte het dan ook dankbaar gebruik. In de counterattack werd Simon Boels bediend. Boels bleef uiterst beheerst en wist met een droge schuiver doelman Folkers te verschalken. Met dit beheerst geplaatste doelpunt was de eindstand van 0-2 bepaald.

VVAK weer kans op periodetitel

Zo moet SV Mussel nog minimaal één week wachten om de titel binnen te slepen. VVAK bewees zichzelf een zeer goede dienst. Het heeft alles in eigen hand voor de periodetitel.