VVAK lijdt nipte nederlaag in bekerwedstrijd tegen Tonego

VVAK heeft het nakijken tegen Tonego. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

VVAK speelde thuis de tweede bekerwedstrijd thuis tegen Tonego. In de voorbeschouwing van de Hoogeveensche Courant had reporter Reinier de Boer opgeduikeld dat beide teams ooit in 1998 in de derde klasse een keer tegen elkaar hadden gespeeld, uitslag 1-1. Tonego is nog steeds derde klasser en VVAK speelt thans in de vijfde klasse. Na een 0-0 ruststand stond er na negentig minuten een 0-1 stand op het scorebord in het voordeel van Tonego.

Beide ploegen begonnen aftastend en in een laag tempo aan de wedstrijd. In de 10e minuut moest keeper Tim Stille voor de eerste keer redding brengen na een knap schot. Na een mooie aanval van VVAK belandde de bal bij Remco Kat die vervolgens in de handen van de keeper van Tonego schoot. 10 minuten later schoot de spits van Tonego rakelings naast de goal.

De beste kans voor VVAK in de eerste helft was voor Gerjan Kamphuis die na een briljante voorzet van Dijon Bruins gehaast over schoot. In het verder verloop van de eerste helft had Tonego de beste kansen maar vond keer op keer keeper Tim Stille als winnaar, die zeer strek acteerde bij één-op-één-situaties. De ruststand werd dan ook bereikt met de bekende brilstand.

Ook na rust bood VVAK prima partij

Bij aanvang van de tweede helft was good old Gerjan Kamphuis vervangen door Robin Zomer. In de 53e minuut een uitval van Tonego, maar de spits van de bezoekers schoot naast de goal. Enige minuten later een aanval via meerdere schijven waarbij Robin Zomer wordt vrijgespeeld. Hij zag echter de volkomen vrijstaande Dijon Bruins over het hoofd en ging helaas voor eigen succes, met als resultaat een schot naast de goal.

Het laatste kwartier van de wedstrijd bleef spannend tot de laatste minuut. Tonego voerde de druk verder op, kreeg meerdere kansen, maar keeper Tim Stille keepte een briljante partij. Toch moest VVAK in de slotfase zijn meerdere erkennen in Tonego. In de 87e minuut was het Frank Wentink die uit een corner snoeihard de 0-1 tegen de touwen kopte. Het aanwezige publiek had een prima wedstrijd voorgeschoteld gekregen, met gelet op het aantal gecreëerde kansen een verdiende overwinning voor Tonego.

Volgende week speelt VVAK een thuiswedstrijd tegen SVN’69 uit Nijeveen.

Scheidsrechter: de heer A. Loof uit Pesse.

Opstelling VVAK: Tim Stille, Remco Benjamins, Joran Botter, Vincent Drent, Remco Kat, Melvin Benjamins, Marc Padding (60 Maurice Kosters), Dylan Meinen, Erik Sieders, Gerjan Kamphuis (46 Robbin Zomer), Dijon Bruins.

Nieuws

menu