VVAK lijdt nederlaag

Een een op een tussen de spelers leverde geen voordeel op. Foto: L.Meinen

In de uitwedstrijd tegen SVBS ’77 uit Belt-Schutsloot, een dorp gelegen in natuurgebied de Wieden, bereikte VVAK de rust met een 2-1 achterstand. Na negentig minuten stond er een 3-2 eindstand op het scorebord in het voordeel van thuisclub SVBS ’77.

Trainer Rolf Drent moest behoorlijk puzzelen om een representatief elftal de wei in te sturen. Op een handvol blessures inclusief de keeper kon geen beroep worden gedaan. Tamelijk uniek is tevens dat beide clubs de clubkleuren oranje, groen en zwart hanteren met voor VVAK het bekende oranje groene shirt en voor SVBS ’77 het zwarte. VVAK begon aanvallend aan het duel met vanaf de aftrap een mooie aanval met als eindstation Joran Botter die in handen van de keeper schoot. Al in de 8e minuut kwam VVAK op voorsprong. Op randje 16 meter kreeg VVAK een vrije trap te nemen na hands van een speler van SVBS ’77. Robbin Zomer schoot kiezelhard via de doelman de 0-1 binnen. Lang kon VVAK echter niet genieten van de voorsprong want een minuut later stond het alweer gelijk. Een hoge bal belandde in de 16 en het was Wesley Kok die zijn schot via beide palen zag caramboleren tot de 1-1. Ook hierna ging VVAK met goed combinatiespel op jacht naar een goal. Schoten van Erik Sieders, Dijon Bruins en Robbin Zomer werden gepareerd door de doelman van de thuisclub. In de 30e minuut een kluts situatie in het strafschopgebied van VVAK. Doelman Bert Kamphuis kon in eerste instantie redding brengen maar door onoplettendheid van de VVAK verdediging kon Ron van de Beld de bal in het lege doel schuiven en dat betekende de 2-1 voorsprong voor SVBS ’77. Hierna golfde het spel op en neer. SVBS ’77 hanteerde veelvuldig de lange bal en keeper Bert Kamphuis moest dan ook een aantal keren handelend optreden. Na 45 minuten ging VVAK aan de thee met een 2-1 achterstand.

Rommelige tweede helft

Bij aanvang van de tweede helft was bij VVAK Jeroen Berends in de kleedkamer achtergebleven en zijn vervanger was de net van een knie-ingreep herstelde Mathijs Drent. Het was nu de thuisclub die op jacht ging naar een goal. VVAK had geluk dat een schot van de spits van SVBS ’77 rakelings naast ging. In de 57e minuut kwam VVAK toch op gelijke hoogte. Een snelle uitval via Dijon Bruins die de bal vervolgens op maat afleverde bij Erik Sieders Deze tikte beheerst de 2-2 binnen. Vijf minuten later kwam de thuisclub wederom op voorsprong. Een foutje in de VVAK verdediging werd door Julian Hansman genadeloos afgestraft en zijn goal betekende de 3-2. Het vervolg van de tweede helft verliep rommelig met aan beide zijden meerdere overtredingen en dito gele kaarten. Keeper Bert Kamphuis bracht nog een keer prachtig redding op een vliegend schot van de spits van SVBS’77. In de ultieme slotfase kreeg VVAK diverse corners te nemen, maar de invallers Rutger Fransen en Peter van de Vegt hadden het vizier niet op scherp staan. Na negentig minuten stond er dan ook een 3-2 eindstand op het scorebord in het voordeel van SVBS’77. Volgende week speelt VVAK een thuiswedstrijd tegen het tot nu toe ongeslagen NKVV uit Dalerpeel.

Nieuws

menu