VVAK klopt Blokzijl

VVAK zet Blokzijl onder druk. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De kelderkraker in de vijfde klasse G heeft een overwinning opgeleverd voor VVAK. De ruststand werd bereikt met een 2-0 voorsprong en na negentig minuten stond er een 4-1 stand op het scorebord en was de derde overwinning voor VVAK een feit.

Midweeks had VVAK tegen Ens een 1-0 overwinning geboekt. Dit weekend was VVAK de gastheer van het puntloze Blokzijl dat ook nog maar 3 keer had gescoord. Beide teams waren door allerlei oorzaken niet compleet. VVAK startte aanvallend aan het duel. In de veertiende minuut een prima schot van Gerjan Kamphuis dat net naast de goal belandde. Ook een prima aanval opgezet door Vincent Drent werd door Erik Sieders in de handen van keeper Stap gekopt. In de 23e minuut kwam VVAK op een verdiende voorsprong. Een voorzet van Joran Botter werd door Gerjan Kamphuis via de onderkant van de lat snoeihard in de goal geschoten en dat betekende 1-0. Enige minuten later had Blokzijl een mogelijkheid via Nick Mondria, maar hij schoot huizenhoog over de goal. In de 45e minuut werd de score verdubbeld. Robbin Zomer schoot VVAK naar een 2-0 ruststand.

VVAK blijft druk zetten

De thee had VVAK goed gedaan want vanaf de aftrap werd Blokzijl onder druk gezet. Een goed genomen corner door Gerjan Kamphuis werd hard naast gekopt door Robbin Zomer. Kort daarna werd de voorsprong door VVAK toch uitgebreid. De verdediging en de keeper van Blokzijl waren uitgespeeld en weer was het de dekselse Robbin Zomer die attent reageerde en de 3-0 scoorde. Menig toeschouwer dacht aan een hogere score maar kwam bedrogen uit. VVAK ging achteruit voetballen en Blokzijl nam het initiatief over. In de 69e minuut scoorde Curci Ferreira na een mooie aanval de 3-1. Ook hierna hadden de bezoekers uit Blokzijl een paar kansen om de score te verhogen, maar gelukkig was de verdediging en de keeper van VVAK attent. Vlak voor het laatste fluitsignaal werd de eindstand door een mooie goal van Erik Sieders bepaald op 4-1. Een verdiende overwinning voor de mannen van trainer Rolf Drent. Volgende week speelt VVAK een uitwedstrijd tegen NKVV, aanvang 14.30 uur.

Nieuws

menu