VVAK behaalt winst in de slotminuut

VVAK behaalt nipt de winst tegen CEC. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

In een gelijk opgaande wedstrijd waarin CEC de score opende en VVAK voor rust nog terugkwam op 1-1, eindigde de wedstrijd door een doelpunt in de slotminuut, uiteindelijk in een 3-2 overwinning voor VVAK.

De eerste kans van de wedstrijd, in de vijfde minuut, was voor VVAK maar de kopbal ging rakelings over. Hierna speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. Er werd door beide ploegen veel strijd geleverd, maar het was pas in de negentiende minuut dat de keeper van VVAK serieus aan het werk werd gezet. Hierna kwamen er een paar kansjes voor VVAK, Dyon Bruins was twee keer dichtbij de openingstreffer maar beide keren wist hij niet te scoren. In de zesendertigste minuut was het dan wel raak. Met een steekpas vanuit het middenveld werd Dylan Snijders vrij voor de VVAK doelman gezet en liet deze kansloos. VVAK liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en ging op zoek naar de gelijkmaker, en deze kwam vrij snel. Vier minuten later stond de 1-1 weer op het scorebord, door een prachtig doelpunt van Erik Sieders. Hierdoor werd er gerust met een 1-1 stand.

CEC zet VVAK onder druk

Na rust kwam VVAK goed uit de startblokken. Dit resulteerde in enkele kansen voor VVAK, maar het was CEC die weer op voorsprong kwam. VVAK werd tien minuten na rust door CEC onder druk gezet en men kon de bal niet meer wegkrijgen. In een gevecht om de bal werd een speler van CEC in het strafschopgebied gevloerd en uit de hiervoor gegeven penalty kwam CEC weer op voorsprong. Ook nu kon CEC maar vier minuten van de voorsprong genieten, want Joran Botter werd in het strafschopgebied neer gehaald. Uit de strafschop kon Eric Sieders zijn tweede van de wedstrijd laten aantekenen. CEC was niet tevreden met een punt, en zette VVAK onder druk om de wedstrijd te winnen. Maar tot grote kansen kwam CEC niet. De grootste kansen waren voor VVAK die dan ook in de laatste minuut van de wedstrijd uit een counter de wedstrijd besliste. Uit een voorzet die in eerste instantie te over iedereen heen leek te gaan, wist Robbin Zomer de bal met het hoofd voor te brengen en Bastin Vrieling wist deze binnen te koppen.

Volgende week speelt VVAK in en tegen Tiendeveen, 14.30 aanvang.

Nieuws

menu