VV De Weide zet zegereeks voort.Tegen negen Klazienaveners werd in de laatste minuten de dik verdiende 0-1 gemaakt.

Op een winderig veld werd er slechts eenmaal gescoord.

Op een winderig veld werd er slechts eenmaal gescoord. Foto: VV De Weide

Met wat kansen voor beide teams in de eerste helft kwamen noch De Weide, noch Klazienaveen tot scoren. Het fysieke spel van de gasten veroorzaakte een rode kaart. Met een man minder bij de thuisclub hadden de gasten het nog steeds moeilijk, maar konden uiteindelijk de terechte overwinning aantekenen met het enige doelpunt van deze wedstrijd (0-1).

De Weide begon sterk aan de wedstrijd met in de eerste minuut al een mogelijkheid voor Luchtenberg, maar helaas ging zijn kopbal over. Een paar minuten later was er de mogelijkheid voor Greving. Echter werd zijn inzet gepareerd door de sluitpost van FC Klazienaveen. De Weide was sterk aan de bal en met een paar mooie combinaties wist het goed onder de druk uit te voetballen. Hierdoor kwam Klazienaveen niet in het fysieke spel wat zij graag spelen. Na twintig minuten kwamen er wat kansen voor de Zwarthemden, maar deze schoten gingen naast. Verder was er nog de kans voor Brinks, maar zijn inzet kon eenvoudig worden gekeerd door Woldman. Aan de andere kant was er nog een kans voor De Weide via Koekoek, maar de goalie van Klazienaveen kon de bal keren. Vlak voor rust kreeg Brinks van Klazienaveen zijn tweede gele kaart, hierdoor ging De Weide met een man meer rusten.

Klazienaveen goed uit de kleedkamer

Van de numerieke meerderheid op het veld was niets te merken. Klazienaveen was feller en zonder dat het tot grote kansen kwam, had het wel een overwicht. Dit veranderde toen Habing ook zijn tweede gele kaart pakte en kon inrukken. Het spelbeeld veranderde weer in het voordeel van De Weide. De Groenwitten hadden de bal en Klazienveen stond gegroepeerd te verdedigen. Echter was het baltempo van De Weide veel te laag waardoor het de thuisploeg niet kapot kon spelen en eigenlijk niet tot kansen kwam. De wedstrijd leek dan ook te eindigen in een gelijkspel, totdat Blankestijn in de 88e minuut een uitstekende voorzet van Coulier keihard binnenkopte. Hierdoor nam De Weide verdient de drie punten mee naar Hoogeveen.