VCG wordt met 4-1 nederlaag naar huis gestuurd en daarmee pakt Tiendeveen de tweede periodetitel

VCG scoort maar één keer tegen oppermachtig Tiendeveen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De mannen van trainer Michel van Essen kregen loon naar werken, want zaterdagmorgen kwam een groot deel van de selectie opdagen om het hoofdveld sneeuwvrij te maken. De belangen waren groot voor Tiendeveen, want bij winst zou de tweede periodetitel binnen worden gehaald.

Het veld was na de ruiming goed bespeelbaar en scheidsrechter Marcel van den Beld uit Emmeloord zag dan ook geen reden om zonder speelminuten de terugreis te aanvaarden. Hij had het blijkbaar zeer naar zijn zin, want de tweede helft eindigde pas na ruim elf minuten extra tijd, terwijl Tiendeveen eigenlijk al lang het feestje wou gaan starten en VCG het hoofd al in de schoot had geworpen bij de 4-1 nederlaag.

Frommelgoal

Onder zonnige weersomstandigheden werd de strijd begonnen met aftasten aan beide kanten. Grote kansen konden dan ook niet in het eerste kwartier niet worden genoteerd. Jeffrey Blom had tot twee keer toe een kansje maar bij de eerste schoot hij slapjes naast en de tweede inzet werd een gemakkelijke prooi voor doelman Sander van der Sleen. Tiendeveen nam het initiatief in handen en na vijfentwintig minuten wist Sander Booijink tot een betere kans te komen maar hij schoof de bal nipt buiten de paal achter. En minuut later viel de eerste treffer toch voor de thuisclub. Jeffrey Boxma stuurde Blom de diepte in en deze frommelde de bal tussen een verdediger en de doelman door toch binnen de palen wat 1-0 betekende. VCG wist er weinig tegenover te zetten ook al omdat de beide spitsen Enrico Schonewille en Andy Kreeft goed uit de wedstrijd werden gehouden door de verdediging van Tiendeveen. Het was dan ook logisch, dat Tiendeveen de voorsprong voor rust nog wist te verdubbelen. Ruthger Gort ging diep na een pass van Umit Gokkaya en knalde de bal snoeihard binnen langs de kansloze doelman Sander van der Sleen (2-0). Enrico Schonewille had kort daarna bijna succes voor VCG maar zijn harde inzet ging net langs de verkeerde kant achter bij doelman Sander Lubbers. Toch moest dezelfde doelman op slag van rust de bal uit het net halen. Na een hoekschop toonde Andy Kreeft met zijn kopkracht maar weinig ruimte nodig te hebben, want via de onderkant van de lat ketste de bal binnen, wat de 2-1 ruststand bepaalde.

Twee wereldgoals

In de tweede helft had Danny Stuifzand de mogelijkheid om doelman Van der Sleen te testen maar deze hield de vrije bal grabbelend voor de doellijn. Enrico Schonewille had aan de andere kant bijna succes bij een lobje over doelman Lubbers maar Dominique Wiffers haalde de bal nog uit de doelmond zodat de voorsprong overeind bleef. In de 60ste minuut ging de wedstrijd eigenlijk op slot, want Yoran Duman bekroonde zijn uitstekende spel met een wereldgoal, want van ruim 20 meter knalde hij de bal onberispelijk binnen (3-1). De ingewisselde Glenn Kleine had acht minuten later bijna succes maar doelman Sander van der Sleen ranselde de bal tot hoekschop. De gasten wisten maar weinig meer tot gevaarlijke aanvallen te komen en Tiendeveen zag Robert Stille een mooie aanval nog eens ruim over schieten. Andy Kreeft wist daarna nog tot een schot te komen voor de gasten maar Sander Lubbers hield zijn doel schoon. Er was nog vlak voor het einde van de wedstrijd een dom opstootje wat aan beide kanten alleen maar en gele kaart opleverde en een smetje op deze toch sportieve wedstrijd. Dominique Wiffers die de tweede helft een stuk beter op dreef was bepaalde de eindstand met een opnieuw een wereldgoal de eindstand op 4-1. Dat er na deze treffer nog een kwartier gespeeld werd rekende eigenlijk niemand op want Tiendeveen wilde snel beginnen met het feestje welke gevierd mocht worden omdat de tweede periode titel was veilig gesteld en VCG al lang niet meer op een beter resultaat rekende.

Nieuws

menu