VCG wint ruim van vv Steenwijk

VCG passeerde Steenwijk vier maal. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Eindelijk was het zaterdag tijd voor de eerste thuiswedstrijd na de winterstop. De minst gepasseerde defensie van de 5e klasse G kwam op bezoek. Beide teams waren om verschillende redenen niet compleet maar bij VCG was het Enrico Schonewille die niet te stoppen was en voor alle doelpunten zorgde. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. R. Koole.

Het was genieten op sportpark de Heidepol, niet alleen het weer maar ook van de wedstrijd. In de 4e minuut was het Stefan Hugen die met een fantastische pass Enrico Schonewille alleen op doelman Boyd Remmerswaal af, de watervlugge Schonewille liet de doelman kansloos, 1-0. VCG bleef in de beginfase de bovenliggende partij, in de 25e minuut was Remmerswaal wederom kansloos, ditmaal was het Silvan Hekker die met een afgemeten pass Schonewille bereikte (2-0). Tegen het einde van de eerste helft leek Steenwijk op jacht te gaan naar de aansluiting maar de defensie van VCG bleef redelijk gemakkelijk overeind.

Counter

In de tweede helft waren het de gasten die fel begonnen en de eerste kans kreeg, de inzet van de aanvaller werd prima gered door Sander van der Sleen, vanuit de omschakeling was het weer de ongrijpbare Schonewille die iedereen te snel af was en zijn derde van de middag maakte (3-0). In de 62e minuut onderschepte Rody Tichelaar, die een sterke wedstrijd speelde, de bal en met een mooie steekbal stuurde de middenvelder Schonewille de diepte in, Schonewille omspeelde de doelman zette de 4-0 op het scorebord. De frustratie bij de gasten werd steeds meer zichtbaar door enkele forse overtredingen, gelukkig zonder gevolgen. Rond de 75e minuut leek Schonewille gevloerd te worden maar de arbiter vond geen strafschop. VCG kreeg nog kansen op de vijfde treffer maar Erwin Doorn kopte vanuit buitenspel binnen.

Zaterdag 5 maart speelt VCG weer thuis, nummer 2 MSC is dan de tegenstander, de wedstrijd begint om 14:30 uur op sportpark de Heidepol.

Nieuws

menu