VCG wint openingsduel van nieuwkomer Zuidwolde

VCG pakte in de tweede helft de kansen tegen Zuidwolde. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

VCG is dit voetbalseizoen beter begonnen aan de competitie dan de afgelopen twee seizoenen. De mannen uit Geesbrug wonnen thuis met 3-0 van Zuidwolde dat dit seizoen nieuw is op de zaterdag. Dat niet iedere kans een doelpunt kan zijn is logisch, maar vanmiddag had VCG zich eerder kunnen ontdoen van Zuidwolde. De aanvallers VCG hadden het vizier niet helemaal op scherp staan en daarbij mag gezegd worden dat de keeper van de bezoekers een goede middag had.

VCG begon op een goede grasmat zonder Silvan Hekker, die nog steeds herstellende is van een voetblessure, Dyon Tichelaar, die vorige week ernstig geblesseerd raakte aan de knie, Rody Tichelaar en Mitchel Pastoor, die vanmiddag hun opwachting maakten in het tweede elftal. Door deze afwezigen werd Iwan Koops centraal in de verdediging geposteerd en hij vulde deze taak prima uit.

VCG zoekende in de beginfase

In de beginfase was VCG zoekende, zoekende naar de juiste mensen om in te spelen. Erg snel werd de diepe bal gespeeld, welke niet altijd goed aan kwam. Toch kwam Joey Kikkert bij één van deze lange ballen een op een met de keeper van Zuidwolde, maar deze stond Kikkert, niet voor het laatst vanmiddag, lastig in de weg. In de elfde minuut werd Enrico Schonewille diep gestuurd door Levi Dekker, maar het balletje breed van Schonewille op Kikkert was helaas net te hard. Wederom werd Schonewille weggestuurd, nu door Stefan Hugen. Schonewille kwam alleen voor de keeper, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de bus. Zuidwolde werd vooral gevaarlijk met de lange bal op de spits en dit resulteerde in een aantal schoten van buiten de 16 meter. Niet genoeg om Youri Vendrig te verschalken. Het was wachten tot drie minuten voor rust om een goal te kunnen noteren. Dinand Post zat op het middenveld kort op zijn tegenstander en daardoor kwam Schonewille in balbezit. Hij zette met een slimme pass Dekker alleen voor de keeper. Dekker faalde niet en zo stond de 1-0 op het vernieuwde scorebord. De 2-0 had er meteen achteraan kunnen komen, maar Kikkert faalde alleen voor de keeper na een pass van Schonewille.

VCG pakt kansen aan

In de tweede helft was VCG beter bij de les en was het zuiniger aan de bal. De kansen bleven elkaar opvolgen, maar helaas nog steeds zonder succes. Tot aan de 75e minuut. De verdedigers van Zuidwolde waren niet resoluut in het uitverdedigen en daar was Kikkert als de kippen bij en hij pakte de bal op en ging alleen op de keeper af en schoof de bal keurig binnen. Kort na deze goal kwam Schonewille goed naar binnen schoot hard richting goal. Helaas voor hem ging de bal via de binnenkant van de paal weer uit de goal. Ook na de 2-0 kwamen er nog een aantal hele goede kansen voor VCG. Het was natuurlijk wel positief dat de kansen gecreëerd werden. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-0 overwinning voor VCG. De derde goal kwam op naam van Andy Kreeft die een goede lange bal van Iwan Koops subtiel achter de keeper van Zuidwolde plaatste. Al met al blij met de eerste overwinning. Volgende week gaat VCG op bezoek bij Steenwijker Boys. Om 17.00u wordt er afgetrapt in Steenwijk.

Nieuws

menu