VCG slordig tegen beter De Weide

Klemvast. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

bij VCG maakten keeper Youri Vendrig en Andy Kreeft hun officiële debuut. Na een moeizame start van de wedstrijd kwam VCG iets beter aan voetballen toe maar foutjes werden genadeloos afgestraft door derde klasser De Weide, 6-2.

In de begin fase van de wedstrijd was het de thuisploeg die vanaf de aftrap gelijk gevaarlijk werd, het mocht dan ook een honden heten dat pas in de twintigste minuut de score werd geopend. Sjors Pieter Greving wist de bal vanuit een scrimmage tegen de touwen te werken en de 1-0 aan te tekenen.

Eigen doelpunt

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want in de eenentwintigste minuut was het een verdediger die een vrije bal van Enrico Schonewille in eigen doel werkte, 1-1. VCG leek door dit doelpunt iets sterker te worden maar zes minuten later was het weer de snelle Greving, die al dan niet buitenspel stond, doelman Vendrig kansloos liet. 2-1. VCG kreeg ook na de 2-1 kans om op gelijke hoogte te komen, Iwan Koops kopte de voorzet van Schonewille rakelings over. Nog voor het rustsignaal van arbiter Hoorn uit Zuidwolde, was het Roan Koekoek die een vrije bal van richting veranderde en Vendrig kansloos liet, 3-1.
VCG kwam beter in het spel

In de tweede helft leek de thuisploeg wat gas terug te nemen en kwam VCG beter in haar spel, met name met het inbrengen van Joey Kikkert kreeg VCG aanvallend meer druk op de verdediging. In de 75e minuut leek Kikkert op weg naar de aansluitingstreffer maar de bal was net te hard. Uit de daarop volgende aanval was het Tijmen Blankenstijn die de 4-1 binnen de palen schoot. In de 80e minuut gaf Schonewille de bal goed voor en was het Twan Koops die de bal snoeihard binnen kopte, 4-2. Even later had Schonewille de 4-3 op de schoen, maar zijn schot geen recht in handen van de keeper. Weer was het de daarop volgende aanval raak voor de thuisploeg. Koekoek schoot, na zwak verdedigen, de 5-2 in de korte hoek binnen. Tegen het einde van de wedstrijd was het Justin Feddema, die een ongelukkige wedstrijd speelde en de bal in eigen doel werkte. Zaterdag 10 september speel VCG op eigen veld tegen Willemspoort, dat met 11-0 verloor van Hollandscheveld.

Nieuws

menu