VCG onderuit tegen SCN

SCN tandje te sterk voor VCG.

SCN tandje te sterk voor VCG. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

VCG en SCN stonden afgelopen zaterdag tegenover elkaar voor de laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi. Op een vernieuwd sportpark “de Heidepol” werden de spelers bij het betreden van het veld getrakteerd op vuurwerk en groen witte rook, een sfeervol tafereel. Beide ploegen hadden beide voorgaande duels gewonnen en de winnaar bekert verder.

Onder leiding van Dhr. Hadders begon VCG zenuwachting aan het duel, de gasten waren de eerste 10 minuten zorgvuldiger met het balbezit, kansen waren er niet. Naarmate de wedsgtrijd vorderde leek VCG de zenuwen van zich af te gooien en kwam beter in haar spel. Enrico Schonewille zag zijn inzet naast gaan, even later had hij zijn vizier beter afgesteld, een vlammend schot kon nog net door doelman Reitsema tegen de lat worden getikt. VCG werd sterker, maar SCN loerde op de counter. Halverwege de eerste helft was het Schonewille die de bal kreeg en zijn tegenstander het bos in stuurde maar zijn schot was te gehaast en ging net naast. Even later was rechtsback Justin Haveman die mee opstoomde en de op de achterlijn de bal teruglegde maar Reitsema lette goed op en kon redden.

Slordig begin tweede helft

In de tweede helft was het spelbeeld omgedraaid, SCN maakte goed gebruik van het te slappe begin van de thuisploeg, Stefan Bruinsma stelde doelman Sander van der Sleen op de proef maar de ervaren goalie wist zijn doel schoon te houden. In de 60e minuut had van der Sleen geen antwoord op de kopbal van Bruinsma, die geheel vrij een corner mocht binnenkoppen, 0-1. VCG was duidelijk van slag want nog geen minuut later was het bijna weer raak, Danny Kuiper schoot de bal net voorlangs. In de 65e minuut was het weer Kuiper die slecht werd verdedigd en Kuiper schoot de bal in de uiterste hoek buiten het bereik van doelman van der Sleen, 0-2. VCG was rijp voor de slachtbank en de 0-3 liet niet lang op zich wachten, Het was Stefan Bruinsma die de boog af op Marco Bruinsma, die op zijn beurt doelman van der Sleen voor de derde keer liet vissen.

Veerkracht

Trainer Van der Valle wisselde Haveman en Levi Dekker. Voor hen kwamen Mike Pastoor en Mark Brinks in het veld. VCG begon iets meer in het spel te komen doordat de gasten niet meer hoefden. In het laatste kwartier kwam mijn ook Joey Kikkert, Dinand Post en Remon Benjamins in het veld. Het was in de 83e minuut dat Schonewille ruimte zocht voor een schot maar hij zag Kikkert, die bal kreeg en Reitsema kansloos liet (1-3). Even later was het een lange bal van achteruit die bij Schonewille terecht kwam. Schonewille zag nu wel ruimte voor een schot en zette de 2-3 op het scorebord. In de laatste minuut werd Pastoor binnen de lijnen gevloerd maar arbiter Hadders wilde van geen strafschop weten.

Door bekeren voor SCN

Door dit verlies gaat SCN door in het bekertoernooi, voor VCG begint aanstaande zaterdag de competitie, de mannen uit Geesbrug spelen een uitwedstrijd in Meppel tegen Alcides, de wedstrijd begint om 15.00 uur.