VCG moeiteloos langs SVBS’77

VCG scoorde er lustig op los tegen SVBS'77. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na de moeizame zege op hekkensluiter Blokzijl moest VCG zaterdag op eigen veld aantreden tegen SVBS’77. Bij VCG was Enrico Schonewille weer in bloedvorm en nam de gehele productie voor zijn rekening.

Al in de tweede minuut liet de thuisploeg haar bedoelingen zien, Schonewille zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Van Til. Acht minuten later was het wel raak. Een fraaie pass van Stefan Hugen stuurde Schonewille alleen op Van Til af en ditmaal liet de aanvaller de doelman kansloos. Na deze 1-0 probeerde SVBS druk te zetten maar de ploeg van Arjan Zomerdijk was niet bij machte om op eigen kracht tot gevaar te komen. In de 22e minuut ging de “Enricoshow” van start. Een steekballetje van Erwin Doorn kwam bij Schonewille, die de bal opwipte en verwoestend uithaalde waarmee hij de 2-0 op het score bord zette. Ook Doorn kreeg nog een mogelijkheid, maar de bal van Hugen was net te scherp. Ook Levi Dekker bemoeide zich regelmatig met de aanval en in de 40e minuut zette Dekker Schonewille alleen voor de doelman. Schonewille omspeelde de goalie en schoot de 3-0 binnen. Vijf minuten later zette Schonewille ook de 4-0 op het scorebord.

VCG laat teugels vieren

In de tweede helft liet VCG de teugels iets vieren, SVBS kreeg een aantal kansjes maar Sander van der Sleen was een sta is de weg voor de ere treffer. Halverwege de tweede helft werd de ingevallen Maik Pastoor onderuit gehaald in het strafschopgebied maar arbiter Loof uit Pesse wuifde het weg, zoals hij de hele middag deed voor overtredingen. Trainer van der Valle bracht 20 minuten voor tijd drie jongelingen in het veld Mitchel Pastoor, Dyon Tichelaar en Stan Benjamins mochten hun kunsten vertonen. Benjamins kreeg nog een kansje maar zijn schot mistte kracht. De komende week is het programma van VCG goed gevuld. Dinsdagavond speelt VCG thuis een inhaal duel tegen koploper MSC, de wedstrijd begint om 20:00 uur. Zaterdag speelt VCG in -en tegen Espel, aanvang 14:30 uur.

Nieuws

menu