VCG maakt het zichzelf weer moeilijk

Spelers vieren het gescoorde doelpunt. Foto: Anita Hugen

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor VCG tegen SVBS’77 maar in de tweede helft had het ook zo maar met lege handen kunnen staan. De wedstrijd stond onder leiding van J. Wijnja uit Lemmer.

Het waren de gasten die direct het heft in handen namen en al naar 8 minuten op voorsprong kwam, Henk Koster ging goed door en speelde Enrico Schonewille aan, die de doelman kansloos liet. VCG bleef de bovenliggende partij maar af en toe kwamen de gastheren tot een kans. Erwin Doorn, die de taken van trainer van der Valle overnam omdat die genoot van een vakantie, kreeg haverwege de eerste helft te maken met een domper, Justin Haveman kreeg een hand in het gezicht en werd vervangen door Damion Pol. Even leek het 0-2 te worden, Twan Koops kreeg de bal en schoot buiten bereik van de doelman op de paal.

Slap begin

De tweede helft begon VCG slap, SVBS zette meer druk en werden al snel beloond, een pass werd verkeerd beoordeeld, de aanvaller liet Sander van der Sleen kansloos. even later was van der Sleen die zijn ploeg met een fantastische redding in de wedstrijd hield. Bijna elke week is het het zelfde liedje, zo ook deze keer Schonewille werd aangespeeld maar werd onterecht terug gesloten wegens buitenspel, dit gebeurde gedurende de tweede helft zeker vier keer. En toch was Schonewille nog dicht bij zijn tweede treffer maar zijn inzet werd op miraculeuze wijze uit het doel gehouden door een verdediger.

Tijdrekken

De thuisploeg haalde alles uit de kast om het gelijkspel over de streep te trekken, er werd veel tijd gerekt bij het nemen van doortrappen. Arbiter Wijnja gaf aan de tijd bij te tellen maar floot vervolgens na 45 minuten af, wat zijn enigste fout van de middag was.

Nieuws

menu