VCG in matig duel ruim langs NKVV

VCG maakt zich klaar voor de strijd tegen NKVV.

VCG maakt zich klaar voor de strijd tegen NKVV.

Op een vernieuwd sportpark in Dalerpeel boekte VCG haar eerste overwinning. Trainer Harjo van der Valle kon niet beschikken over een compleet fitte selectie. De wedstrijd stond onder leiding van Dhr. Schoemaker.

Het was de thuisploeg de de eerste minuten iets de overhand had en voor het eerste gevaar zorgde maar de voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp staan. VCG kwam na de beginfase beter in de wedstrijd en kam in de twintigste minuut op een verdiende 0-1 voorsprong, Erwin Doorn schoot de bal, op aangeven van Enrico Schonewille, langs doelman Deuten. Tien minuten later kon Deuten weer vissen, Joey Kikkert bereikte Schonewille die de 0-2 binnen schoot. VCG was na het doelpunt niet bij de les was twee minuten later mocht Tom Pierik de 1-2 aantekenen. Vlak voor rust moest Dinand Post het veld verlaten wegens een blessure, zijn vervanger Joery Wiersma was betrokken bij de 1-3, zijn pass kwam bij Schonwille die met een strakke voorzet Doorn bediende, die de doelman kansloos liet.

VCG zet fel en vroeg druk

Na de rust startte VCG fel en zette het vroeg druk, de verdediger van NKVV speelde de bal te zacht terug en Schonewille was er als de kippen bij om de 1-4 aan te tekenen. In de 60e minuut zette Justin Feddema met een lange bal Schonewille oog in oog met Deuten, die nog net kon redden. In de 71e minuut bezweek de defensie van NKVV weer onder de druk van de gasten en weer was Schonewille de gevierde man(1-5).

Verassende slotfase

In de slotfase kreeg NKVV een vrijebal die door doelman Sander van der Sleen uit de bovenhoek getikt werd. Even later kreeg Doorn de bal op het middenveld en zag dat Deuten te ver voor zijn doel stond en schoot de bal van 35 meter, over de doelman tegen de touwen (1-6). In de extra tijd was het Justin Pol die de 2-6 eindstand op het scorebord zette. En zaterdag 6 november speelt VCG op eigen veld tegen Ens, aanvang 14:30 uur.