VCG boekt zege in Espel

Mark Brinks onderschept de bal voor VCG.

VCG speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen Espel, de vorige ontmoeting werd onnodig verloren dus was de ploeg uit Geesbrug uit op revanche.

Na het doordeweekse verlies tegen koploper MSC moesten de mannen van Harjo van der Valle het opnemen tegen Espel. VCG begon sterk rond de vijftiende minuut had VCG op voorsprong moeten komen door een mooie actie van Enrico Schonewille. Deze zette Erwin Doorn vrij voor de doelman maar de routinier zag zijn inzet gekeerd worden. In de 28e minuut was het wel raak. Het was weer Schonewille die de bal voorgaf en Dinand Post schoot de bal beheerst binnen (0-1). Zestien minuten later was het weer raak. Doorn wist ditmaal de doelman wel te passeren en branht de stand op 0-2. VCG bleef kansen creëren maar de thuisploeg kwam iets beter in het duel.


Na de rust zette Espel vol druk om de aansluitingstreffer te maken maar de aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan en doelman Sander van der Sleen hield zijn doel schoon. Pas in de slotfase deelde Schonewille de genadeklap uit door na een fraaie solo af te ronden met 0-3.

Aankomende zaterdag speelt VCG thuis tegen NKVV, de wedstrijd begint om 14:30 uur.

Nieuws

menu