VCG boekt zakelijke zege op Blokzijl

VCG liet Blokzijl achter zich met een ruime overwinning. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Op een zonnig sportpark De Heidepol moest VCG het opnemen tegen hekkensluiter SV Blokzijl. Zonder goed te spelen kwam de thuisploeg niet in gevaar en kon een mooie 3-0 overwinning aantekenen.

Het was direct VCG wat de gasten onder druk zette en na vijf minuten was het al raak. Levi Dekker speelde de bal vrij en schoot onhoudbaar binnen (1-0). Na de snelle voorsprong werd het spel er niet beter op, het tempo lag te laag en de thuisploeg had moeite met het fysieke spel van de gasten. Ondanks het matige spel kreeg VCG wel kansen, maar de voorwaartsen waren vaak te slordig. In de 37e minuut verdubbelde Enrico Schonewille de score met een hard schot, waar doelman Stap geen antwoord op had (2-0).

Blokzijl vertraagt het spel zonder succes

Na de rust wisselde trainer Harjo van der Valle een aantal keer. VCG wou de score uitbreiden maar Blokzijl vertraagde het spel alsof men voorstond. In 63e minuut maakt Joey Kikkert de 3-0 op aangeven van Dekker. In de slotfase schoot Schonewille er nog maar een richting doel, maar zijn inzet belande op de lat. Door de uitslagen op de andere velden zit VCG de top 3 op de hielen. Aanstaande zaterdag speelt VCG een uitwedstrijd tegen Ens. De wedstrijd op sportpark De Seidelhorst begint om 15.00 uur.

Nieuws

menu