Uitglijder voor HHV op laatste veldwedstrijd

De slechte veldconditie zorgde voor menig uitglijer.

De slechte veldconditie zorgde voor menig uitglijer. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

HHV stond afgelopen zaterdag voor de tweede keer in de competitie tegen Sparta 1. Een mogelijke revanche op de vorige wedstrijd tegen Sparta die met 22-14 verloren was.

Met goede hoop werd deze thuiswedstrijd begonnen. In de eerste aanval startte Ruben Biemolt, Corneel Kikkert, Estelle Boes en Janique Zomer. In de aanval gaf Sparta goede tegendruk wat leidde tot een onderschepping en het eerste tegendoelpunt. Gelukkig wist HHV direct terug te komen met een gelijkmaker. De beginnende verdediging bestaande uit Jarno Hein, Stef Zwartscholten, Birgit Strijker en Laura Doldersum mocht het nu gaan proberen in de aanval. En dat lukte ze: 2-1. De eerste 10 minuten van de wedstrijd gingen gelijk op. Maar langzaam begon Sparta uit te lopen op de doelpunten en had HHV moeite om bij te blijven met scoren. Na 20 minuten stond Sparta voor met 4-8. Sparta speelt de wedstrijden voornamelijk op kunstgras, maar HHV wist het voordeel van slechte veldcondities niet om te zetten in voordeel. Ook de passing kon beter, veel ballen kwamen net niet goed aan waardoor ‘aannemen voor het schot’ lastig was. Zo ging HHV de rust in met een verschil van 3 doelpunten, het stond 6-9.

Er was meer pit nodig

De tweede helft begon met een doelpunt van HHV: 7-9. Dit gaf al meer hoop! Na een doelpunt van Sparta lukte het HHV ook weer om te scoren wat ervoor zorgde dat de stand 8-10 was. Langzaam wist Sparta uit te lopen. De trainer wilde door wissels meer pit in het spel van HHV brengen en bracht Anouk Koopman voor Estelle Boes en vlak daarna Sem Dekker voor Stef Zwartscholten binnen de lijnen. Sparta zette 10 minuten voor het einde van de wedstrijd 5 verse spelers in. De scores tijdens de tweede helft bleven hetzelfde. Jammer genoeg lukte het HHV niet meer om bij te komen. Scheidsrechter E. Bos floot de wedstrijd af met een eindstand van 10-18. Een saldoverschil van 8, gelijk aan de vorige ontmoeting. Verschillende spelers zijn tijdens deze wedstrijd uitgegleden door de kwaliteit van het veld, maar deze wedstrijd was een echte uitglijder voor het eerste van HHV.