Tweede en derde plek voor teams Olympia Hoogeveen bij finalewedstrijden

Van links naar rechts achterEsra Otten (in handstand), Julia Busman, Dani van Trigt, Sterre Veldman, Florien Epping (in handstand). Voor: Sophie Spit en Sanne van Dam
.

Van links naar rechts achterEsra Otten (in handstand), Julia Busman, Dani van Trigt, Sterre Veldman, Florien Epping (in handstand). Voor: Sophie Spit en Sanne van Dam . Foto: Marieke de Groote

Turnvereniging Olympia deed eerder deze week met vier teams mee met de finalewedstrijden van Drenthe in de Koedijkslanden in Meppel. Twee teams belandden op het podium.

De meisjes van niveau 7 begonnen in de eerste wedstrijd bij de balk. Op sprong deden Ella Brondijk en Kirsten Klaster een nieuwe sprong en deze ging heel goed. Op de vloer turnde dit team mooie nette oefeningen. Als laatste toestel turnden zij op de brug ongelijk, waar ze wat punten lieten liggen. Dit team eindigde in hun categorie als vierde.

De meiden van niveau G startten hun wedstrijd op de airtrack. Hun eigen gemaakte dansjes of zelfgekozen muziek konden ze nogmaals aan het publiek tonen. Dit ging bij de een beter, dan bij de ander. De overslag over de pegasus ging bij iedereen goed. Bij de brug ongelijk liet Louise Gosker zo’n mooie oefening zien, dan ze het twee na hoogste cijfer van iedereen behaalde, een 11.05. Het laatste toestel balk lieten deze meiden ook stabiele oefeningen zien en behaalde mooie cijfers. Het team eindigde op het podium, op de derde plaats.

Julia Busman, Dani van Trigt en Sterre Veldman vormden een team met Liz van FC Meppel bij niveau 6. Ze begonnen met balk wat ze erg spannend vonden. Dani bleef staan, Sterre en Julia moesten de balk helaas verlaten, maar hadden een prima score. Vervolgens gingen de meisjes van niveau 6 naar lange mat waar ze mooie overslagen geturnd hebben. Ze hadden een nette oefening met hele hoge scores. Op sprong liet Sterre een hoge salto zien. Julia had een zweefrol en Dani deed een arabier op het verhoogde vlak. Als laatste hadden ze het onderdeel brug ongelijk. De meiden hebben veel plusjes geturnd en dus een hoge D-score. Ze turnden de oefening alledrie mooi achter elkaar door en dus weinig aftrek. Ze hadden geen hoge verwachtingen, maar met het team hebben ze een tweede plaats behaald. De meiden van niveau F op de vloer. Zij turnden wisselde oefeningen en Sanne van Dam verbaasde zich over haar salto, dat ze nu ruimte over had. Op sprong turnde Florien Epping een keurige overslag en Sophie Spit een half in half uit tot stand. Op de brug ongelijk turnde Esra Otten zo’n mooie oefening dat de jury even moest nadenken of ze iets af te trekken hadden. Na deze drie toestellen stonden de meiden op een derde positie, dat wisten ze helaas niet vast te houden. Waar ze de andere wedstrijden hoog wisten te scoren op het onderdeel balk, lukte dat helaas nu niet. Zij eindigden als vijfde in hun categorie.