Twee dartteams van café De Lijst zijn kampioen

Dartkampioenen voor Café De Lijst.

Dartkampioenen voor Café De Lijst. Foto: Andre Weima

Na twee niet afgewerkte seizoenen was er eindelijk weer een bijna waardig dartseizoen. Het seizoen duurde tot half juni maar dat mocht achteraf de pret niet drukken want zowel de Lijst 7,5 en de Lijst 5 zijn kampioen geworden van respectievelijk 2C en 3F.

Bij de jongens van 7,5 in 2C was het wachten wanneer ze kampioen zouden worden. Ze stonden een straatlengte voor en daardoor hoefden zij zich de laatste wedstrijden niet meer heel druk te maken. Volgend seizoen gooien de jongens weer eerste divisie waar het voor de pandemie uit degradeerde.

De Lijst 5 in 3F is een ander verhaal. Dit dartteam had totaal geen titelaspiraties, maar daar kwam een wedstrijd of drie voor het eind verandering in. In de laatste speelronde kwamen de darters in totaal op 116 punten en de nummer 2 (De Lijst 3) had genoeg aan een 8-1 overwinning, en dat lukte ze ook.

Een dag later kwamen ze erachter dat ze reglementair nog 4 punten erbij kregen dus eindigden ze op 120 punten en de nummer 2 eindigde op 119 punten. Volgend seizoen gooien de jongens 2de divisie.