Turnsters van CGV Olympia behalen tijdens eerste grote wedstrijd van het jaar medailles voor team en individuele prestaties

Team Olympia 9 v.l.n.r.: Lotte Bolks, Ellen Evers, Lisanne Dunnewind, Sara van der Leeuw en Louise Gosker. Ellen (1e) en Louise (2e) hadden ook nog een individuele medaille bij jeugd supplement G. Foto: C.G.V. Olympia Hoogeveen

Turnvereniging Olympia kwam dit weekend een grote delegatie turnsters naar Beilen voor de eerste RWS wedstrijd van dit jaar. Deze turnwedstrijden zijn voor meisjes en dames vanaf 10 jaar voor niveaus H, G, 6, 7, en 8. Olympia had in totaal 35 deelnemers. Zij streden elk op hun eigen niveau per team om de medailles.

Voor een groot aantal deelneemsters was het hun eerste wedstrijd, ze waren dan ook best zenuwachtig, maar het resultaat was goed. Bij de middenbouw kregen alle teams een medaille en bij de bovenbouw alleen de teams op de eerste, tweede of derde plaats. Ook konden zij een individuele medaille voor de meerkamp verdienen. Er werd geturnd op sprong, brug ongelijk, balk en lange mat of airtrack. Af en toe was het nog wel lastig om op al die toestellen de oefeningen te onthouden. Toch wist een aantal teams het podium te behalen.

Goede teamprestaties

Olympia 4, bestaande uit Eske Snieder, Ella Brondijk en vier turnsters van andere verenigingen, behaalde in de eerste wedstrijd de eerste plaats bij niveau 7. Olympia 5 turnde in dezelfde baan, maar door uitvallers bestond dit team nog maar uit twee turnsters en de cijfers van de beste drie turnsters tellen bij de teamwedstrijd. Dan wordt het wel heel lastig om het podium te halen. Toch turnden Caitlin en Fleur een goede wedstrijd, waarbij op sprong de hoogste cijfers werden behaald. In de andere banen turnden twee teams van Olympia, die niet op het podium belandden. Individueel echter ging Esmay Weide met het brons en Lorena van der Weide met het zilver naar huis.

Goud en zilver

In de tweede wedstrijd kwamen drie teams van Olympia in actie. Olympia 10, waar Carleen Vije en Danisha Rust in turnden, samen met andere turnsters van SGV en L, mochten de bronzen medaille mee naar huis nemen bij supplement H. Lotte Bolks, Ellen Evers, Louise Gosker, Lisanne Dunnewind en Sara van der Leeuw turnden in Olympia 9 naar de eerste plaats in de teamwedstrijd bij supplement G. Ellen kreeg voor haar individuele meerkamp de gouden medaille omgehangen en Louise ging tot haar eigen grote verrassing met het zilver aan de haal. Sterre Veldman, Dani van Trigt en Julia Busman, samen met een turnster van FC Meppel turnden zich bij niveau 6 ook naar de eerste plaats.

In de derde wedstrijd kwamen twee teams voor Olympia uit. Olympia 6, met Jo-an Dekker, Noa van der Leeuw, Lian Otten, Lise Zwiep en Saar Knol kregen de zilveren medaille omgehangen. Al met al gezellige wedstrijden, met nog wat aandachtspunten voor de volgende wedstrijd op 22 april in Hoogeveen. Dan turnen de meisjes en dames dus een thuiswedstrijd.

Nieuws

menu