Turnsters Olympia hebben een goede medailleoogst bij de regionale wedstrijd in Hoogeveen

V.l.n.r.: Lisa Visbeen, Lorena v.d. Weide, Esmay Weide, Jazlynn Brekelmans en Dewi Strijker.

V.l.n.r.: Lisa Visbeen, Lorena v.d. Weide, Esmay Weide, Jazlynn Brekelmans en Dewi Strijker. Foto: Michelle Kolk

Hoogeveen was dit weekend het toneel voor de tweede RWS C plaats. Deze turnwedstrijden zijn voor meisjes vanaf 10 jaar voor niveaus H, G, 6, 7 en 8. Olympia had in totaal 44 deelneemsters. Zij streden elk op hun eigen niveau en leeftijdscategorie om de medailles. Voor een aantal deelneemsters was het hun tweede wedstrijd, voor een aantal, die in Beilen niet hadden meegedaan, de eerste wedstrijd van het seizoen.

Op alle toestellen werd geturnd; sprong, brug ongelijk, balk, lange mat of airtrack en ringen. Af en toe was het nog wel lastig om op al die toestellen de oefeningen te onthouden, al ging dat wel veel beter dan bij de vorige wedstrijd. Ook ditmaal wist een aantal turnsters van Olympia het podium te behalen. Bij de teamwedstrijden behaalden vier teams van Olympia de tweede plaats bij hun niveau. Olympia 2 en 7 gingen bij hun wedstrijd met de bronzen medailles naar huis en Olympia 9 behaalde bij supplement G de gouden medaille.

Individueel en ringen

Bij de bovenbouw werd er ook nog individueel geturnd, bij sommige leeftijdscategorieën waren er weinig deelneemsters en waren ze van alle wedstrijden samengevoegd in de uitslag, waardoor ze tot aan het eind van de wedstrijddag moesten wachten op de definitieve uitslag. Fleur Barelds, die de vorige keer in Beilen niet meedeed, behaalde tot haar eigen grote verrassing de zilveren medaille. Voor het ringenzwaaien, dat dit keer wel gedaan werd en een aparte prijsuitreiking had, kreeg ze ook de zilveren medaille omgehangen. Sanne van der Molen werd bij jeugd H derde. De vorige wedstrijd kon ze niet meedoen, dus het was voor haar niet duidelijk waar ze zou kunnen eindigen. Met een derde plek bij de meerkamp en een gedeelde derde plaats bij het ringenzwaaien was de dag voor haar meer dan geslaagd.

Drie medailles voor Lisa Visbeen

Lisa Visbeen ging uiteindelijk met 3 medailles naar huis; 1 voor het ringenzwaaien, 1 voor de individuele meerkamp en 1 met het team. Waar ze de vorige keer nog erg ontevreden was over haar prestaties, sierde nu een grote glimlach haar gezicht.Bij het ringenzwaaien werden nog 8 medailles in de wacht gesleept; 3 gouden, 2 zilveren en 3 bronzen medailles. Al met al gezellige wedstrijden, met over het algemeen betere resultaten dan de vorige wedstrijd. De leiding kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op deze wedstrijden. Een aantal teams mag zeer waarschijnlijk nog meedoen aan de teamfinales op 13 mei in Meppel en ook stromen er nog turnsters door naar de individuele meerkamp en de toestelfinales van de bovenbouw op 10 juni, wederom in Hoogeveen.