Trainer John Kramer verlaat Sv Pesse en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging

Trainer John Kramer poseert bij het kunstgrasveld van SV Pesse. Gerrit Boer

Pesse - Trainer John Kramer vertrekt aan het einde van het seizoen bij Sv Pesse.

Kramer heeft zelf in een gesprek met het bestuur aangegeven aan het einde van dit seizoen de club, die uitkomt in de tweede klasse, te verlaten. Na meer dan negen seizoenen als trainer bij verschillende teams van Sv Pesse gewerkt te hebben is het volgens hem nu tijd voor beide partijen om een andere weg in te gaan, zo is te lezen op de website van de Pesser voetbalclub.

Historische promotie

Kramer was voor de eerste keer als hoofdtrainer actief bij de eerste selectie van de zaterdagafdeling van Sv Pesse, waar hij halverwege het seizoen Jaap Strik verving. Hier bleef hij 3,5 seizoen actief, met als hoogtepunt de historische promotie naar de derde klasse in zijn tweede volledige seizoen als eindverantwoordelijke. Na deze periode heeft Kramer twee seizoenen de junioren onder de 17 van Sv Pesse onder zijn hoede gehad. In deze tijd was hij ook al actief in de technische staf van de eerste selectie van de zondagafdeling van Sv Pesse, het team waar hijzelf ook als voetballer actief was geweest. Uiteindelijk is Kramer bij dit team de afgelopen vier seizoenen hoofdtrainer geweest, en niet geheel onverdienstelijk. Met opeenvolgende promoties naar de derde en tweede klasse heeft Kramer een uitstekende prestatie geleverd.

Tijd voor verandering

,,Sv Pesse blijft voor mij natuurlijk altijd mijn cluppie, als speler en trainer ben ik alleen nog maar hier aan het werk geweest”, aldus Kramer. Het is naar eigen zeggen nu tijd voor verandering. ,,Na een raar jaar met corona is het voor zowel mijzelf als de spelersgroep beter om een nieuwe uitdaging aan te gaan." Kramer hoopt dat het seizoen nog uit gevoetbald gaat worden om zo een fantastische periode goed te kunnen afsluiten.

Sv Pesse gaat op zoek naar een nieuwe trainer en Kramer gaat op zoek naar een club die bij voorkeur op zondag voetbalt. ,,Ik ga daarbij geen uitdaging uit de weg."