Toxic Energie een van de drie dansgroepen van Top Fit Hoogeveen danst zich in de prijzen bij streetdance wedstrijd Be Different

Toxic Energy danst zich naar een tweede plaats.

Toxic Energy danst zich naar een tweede plaats. Foto Angelique Sabander/Top Fit

Drie teams van Top Fit Hoogeveen vertrokken zondag naar Leeuwarden om deel te nemen aan een streetdance wedstrijd van de organisatie Be Different. Met succes, want

Trainster/coach/choreograaf Angelique Sabandar wilde ook eens aan wedstrijden deelnemen van andere organisaties dan het NNKS. Bij een andere organisatie is de kans groot dat je tegen andere teams moet strijden die je nog niet kent. Dat maakt het spannend, zet je op extra scherp en je leert er weer van.

Rituelen

Elk team heeft eigen rituelen. Bij binnenkomst in de kleedkamer eerst ervoor zorgen dat de kleding goed zit, de veters van de schoenen met een dubbele knoop vast zit, het haar moet goed zitten, make up op, controleren of iedereen geen sieraden om heeft en dan kunnen we richting de oefenzaal. De dansers waren licht gespannen. In de oefenzaal werd de wedstrijddans nog een aantal keren doorgenomen.

Beat Girls derde

Als eerste was het jongste team Beat Girls aan de beurt. Zij dansen in de categorie 9-11 jaar. Voor alle dansers van dit team is dit het eerste seizoen dat zij deelnemen aan streetdance wedstrijden. Het bleek een pittige categorie te zijn, maar door een goede focus werd er goed gedanst. Dat dit gevoeld terecht was bleek wel bij de prijsuitreiking: een derde plaats.

Oudste selectieteams

Daarna was het de beurt aan de twee oudste selectie teams Next Generation en Toxic Energy. Zij dansen beiden in de categorie 12-15 jaar. Ook hier was het niveau heel pittig. Nadat elke team van deze categorie heeft gedanst is er wederom een prijsuitreiking. Next Generation mocht de beker van de vijfde plaats in ontvangst nemen en Toxic Energy eindigde op de tweede plaats. Op 15 april doen de teams mee aan de derde voorronde van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance.